Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συννεφιασμενος καιρος

Επιτέλους φθινόπωρο.

Ο καιρός τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες αναμένεται μερικώς συννεφιασμένος, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο τοπικών βροχών. Την ερχόμενη Παρασκευή, Σάββατο Κυριακή και Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται να «αγριέψει» περισσότερο, αφού δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σήμερα η θερμοκρασία κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα σημειωθεί πτώση για να σημειώσει εκ νέου άνοδο την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδης, εξήγησε ότι το δεύτερο βαρομετρικό σύστημα που θα επηρεάσει την Κύπρο αναμένεται να φέρει έντονες βροχοπτώσεις, σε αντίθεση με το πρώτο (το οποίο επηρέασε το νησί μας την προηγούμενη εβδομάδα).

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή. Χαμηλή πίεση και ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται από την Παρασκευή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος και τις απογευματινές ώρες πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή, αλλά το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Κυριακή, τα οποία είναι λίγο κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Δείτε τον καιρό live: