Τηλεόραση Ραδιόφωνο
διαμαρτυρία νοσηλευτές

Απέχουν από τα καθήκοντα τους για 24 ώρες οι ειδικευόμενοι ιατροί που εργάζονται σε όλα τα κρατικά νοσηλευτήρια, διεκδικώντας βιώσιμες συνθήκες εργασίας.

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «προστατέψετε αυτούς που προστατεύουν τη δική σας ζωή και υγεία» οι ειδικευόμενοι ιατροί ζητούν εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας που ορίζει ως ανώτατο όριο εργασίας τις 48 ώρες εβδομαδιαίως.  

«Όριο που ξεπερνιέται κατά πολύ από τους ειδικευόμενους γιατρούς αυτής της χώρας, οι οποίοι εργάζονται μέχρι και υπερδιπλάσιες ώρες την εβδομάδα. Ένα ωράριο που ξεπερνιέται από το καθημερινό τους ωράριο, είτε ένα ωράριο ευημεριών», δήλωσε η Πρόεδρος των ειδικευμένων ιατρών, Θεοδώρα Ποζωτου.

Σύμφωνα με την κ. Ποζωτου, «καταγγέλλουν επίσης πως οι αμοιβές για το ωράριο εφημερίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού με βάση τον κανονισμό θα έπρεπε να λαμβάνουν από 60% μέχρι 80% της αμοιβής των ειδικών ιατρών.

Θεοδώρα Ποζωτου

«Αυτή την στιγμή οι ειδικευόμενοι ιατροί στα κρατικά νοσηλευτήρια της Κύπρου αμείβονται κάθε ώρα υπερωριακής εργασίας €3 την ώρα. Το απάνθρωπα εξευτελιστικό ποσό των τριών ευρώ την ώρα για το καθομολογούμενος υπεράνθρωπο έργο που επιτελούμε κάθε στιγμή»

Σε αγώνα δρόμου για επίλυση του προβλήματος επιδίδεται ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα.


Μιχάλης Χατζηπαντέλα

«Ήδη έχουμε στείλει μια γραπτή πρόταση στο Υπουργείο Οικονομικών, προσπάθησα να μιλήσω με τον συνάδελφο χθες αλλά ταξιδεύει στην Αμερική, με την επιστροφή του θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του ούτως ώστε να δώσουμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα»

Στο πλευρό των ειδικευόμενων ιατρών βρίσκεται και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.