Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημαρχειο γεριου

Στους δρόμους βγαίνουν δεκάδες δημότες του Δήμου Γερίου σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής να μετονομάσει τη Λεωφόρο Γερίου σε Δημήτρη Χριστόφια.

Η Πανδημοτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το Δημαρχείο Γερίου στις 19:30 αργά το απόγευμα της Τετάρτης (05/10).

Με σύνθημα «Όχι στη μετονομασία της Λεωφόρου Γερίου», οι πολίτες θα εκφράσουν την απογοήτευση και εναντίωση τους σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση πάρθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, με την επικύρωση της να πραγματοποιείται εν μέσω αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων, αφού την ώρα της συνεδρίασης έξω από το Δημαρχείου βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Λεωφόρου Γερίου.

Υπέρ της εν λόγω απόφασης τάχθηκαν πέντε άτομα, ενώ κατά τάχθηκαν τέσσερα. Η εν λόγω πρόταση τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων από το ΑΕΚΛ στις 21 Ιουλίου, ωστόσο οι αρνητικές αντιδράσεις καθυστέρησαν τις τελικές αποφάσεις.

Να σημειώσουμε ότι η διαφωνία αυτών που εναντιώνονται στη μετονομασία της Λεωφόρου προκύπτει από το γεγονός πως η συγκεκριμένη Λεωφόρος αποτελεί σύμβολο της περιοχής και θυμίζει στους δημότες της το Γέρι τους. Ο εν λόγω συμβολισμός έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει υλοποίησης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της οποίας το Γέρι θα ενωθεί με τον Δήμο Λατσιών.

Την ίδια ώρα μεγάλη μερίδα πολιτών ανησυχεί για την ταλαιπωρία στην οποία θα υποστεί, ακριβώς λόγω αυτής της αλλαφής, αφού η Λεωφόρος Γερίου αποτελεί έναν άκρως εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο.