Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Kamov

Δεν παραβίασε το νόμο ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση το Τμήμα Δασών, με αφορμή δημοσίευμα της Εφημερίδας Πολίτης για την προκήρυξη διαγωνισμού προσφορών για ενοικίαση δύο ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης τύπου Kamov 32. 

«Ακολουθώντας το νόμο και τους Κανονισμούς περί Δημοσίων Συμβάσεων και τις θεσμοθετημένες διαδικασίες, το Τμήμα Δασών κατέβαλε μια υπερπροσπάθεια που επιβεβαιώνεται από το γεγονός και μόνο ότι κράτησε οκτώ μήνες, για την ενοικίαση δύο ελικοπτέρων για αεροπυρόσβεση για τα έτη 2022 και 2023 με δικαίωμα ανανέωσης για το έτος 2024 και το έτος 2025», επισήμανε το Τμήμα Δασών. 

Το Τμήμα Δασών υπενθυμίζει ότι τον Ιανουάριο του 2022, προκηρύχθηκε ο πρώτος διαγωνισμός, ο οποίος και ακυρώθηκε, γιατί η μοναδική εταιρεία που υπέβαλε προσφορά δεν πληρούσε τους όρους συμμετοχής. 

Ακολούθησε δεύτερος το Μάρτιο, ο οποίος και πάλι ακυρώθηκε για τους ίδιους λόγους. Ενώ ο τρίτος διαγωνισμός προκηρύχθηκε στα τέλη Απριλίου όπου επέδειξαν ενδιαφέρον 26 φορείς, και συμμετείχαν 7, με τους δύο να έχουν κριθεί ότι πληρούσαν το τεχνικό μέρος.  

«Ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε όλα τα έγγραφα του Διαγωνισμού του Τμήματος Δασών για να τα μελετήσει και αν κρίνει σκόπιμο να διεξάγει σχετικό έλεγχο. Παραδόθηκαν με το χέρι τα έγγραφα στον Γενικό Ελεγκτή την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει επίσης ενδιαφέρον αν υπάρχει θέμα τάξης για το πως έλαβε γνώση η εφημερίδα», σημείωσε ο Τμήμα Δασών. 

«Για την προμήθεια από το Τμήμα Δασών των 2 ελικοπτέρων Kamov η Ελεγκτική Υπηρεσία τη στιγμή που μιλάμε διεξάγει έλεγχο, κατόπιν και σχετικής καταγγελίας και θα εκδώσει ειδική έκθεση. Μέχρι τότε δεν σχολιάζουμε την ουσία της υπόθεσης. Η κατηγορία που εκτοξεύει το Τμήμα Δασών εναντίον μας, ότι δώσαμε έγγραφα στην εφημερίδα είναι ανυπόστατη και γελοία», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, η έκθεση της Ελεγκτικής για την ενοικίαση των δύο ελικοπτέρων, θα είναι έτοιμη εντός Οκτωβρίου, αφού αναμένονται από το Τμήμα Δασών κάποια επιπλέον έγγραφα που έχουν ζητηθεί.