Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Συνέχεια αναμένεται στο σήριαλ με τους 116 «κομμένους» σχολικούς βοηθούς των νηπιαγωγείων, με το Υπουργείο Παιδείας να κλείνει την πόρτα στο αίτημα για ανανέωση της σύμβασης. Την ώρα που οι Οργανωμένοι Γονείς Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, κατηγορούν τον Πρόδρομο Προδρόμου για αθέτηση των συμφωνηθέντων.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Ιωάννης Ιωάννου, λέγοντας πως σε συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Παιδείας στις 16 Αυγούστου, τους ανέφερε ότι είναι «στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει» ότι θα εργοδοτούνταν και αυτή τη σχολική χρονιά οι 116 σχολικοί βοηθοί.

«Δυο εβδομάδες μετά λαμβάνουμε μια επιστολή που λέει ότι δεν θα συνεχίσει η εργοδότηση» καταγγέλλει ο κ. Ιωάννου, με αποτέλεσμα αυτή η νέα σχολική χρονιά να ξεκινά, και όπως φαίνεται να ολοκληρώνεται, με αυτές τις σοβαρές, όπως καταγγέλλουν, οι γονείς ελλείψεις.

Την ώρα που ο κ. Ιωάννου ανέπτυσσε την επιχειρηματολογία των γονέων, το Υπουργείο Παιδείας έστελνε μέσω της εκπομπής το μήνυμα ότι «για το θέμα των σχολικών βοηθών στα νηπιαγωγεία, ενημερώνουμε πως προσλήφθηκαν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εν μέσω κορωνοϊού, με συγκεκριμένα καθήκοντα, όχι σε μόνιμη βάση».

Στο άκουσμα αυτό ο πρόεδρος των Γονέων απάντησε πως πλέον το όλο θέμα θα τύχει μελέτης σε συνάντηση που θα έχουν τον Σύνδεσμο Σχολικών Βοηθών, λέγοντας με νόημα πως «δεν θα εμποδίσουμε οποιοδήποτε μέτρο».

Συνέχισε λέγοντας πως ο θεσμός των σχολικών βοηθών έχει να επιδείξει σημαντικότατο έργο στη λειτουργία των σχολείων, και αντί το Υπουργείο να το στηρίξει και να το ενδυναμώσει, αποφασίζει να το αποδυναμώσει.

Σημειώνεται ότι οι 116 σχολικοί βοηθοί είχαν προσληφθεί για καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την επιτήρηση των παιδιών και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας προς τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς κατά τις υπόλοιπες ώρες του ωρολογίου προγράμματος.