Τηλεόραση Ραδιόφωνο
i-sintagi-tis-imeras

 Καραγκίδα στιφάδο μας προτείνει να ετοιμάσουμε σήμερα ο σεφ Μάριος Αλεξάνδρου. Πιο κάτω τα υλικά για τέσσερα άτομα και η εκτέλεση της συνταγής.

Η συνταγή είναι μια συνεργασία του ant1live και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου

Για τα κρεμμύδια στιφάδο:

1 κιλό κρεμμύδια shallot κομμένα στην Μέση

5 σκελίδες σκόρδο

35 ml ελαιόλαδο

1 Stick Κανέλα

10γ αλάτι

15γ ζάχαρη

150 ml bisque sauce

5 κόκκους μπαχάρι

5 κόκκους πιπέρι

10γ πάστα ντομάτας

45ml άσπρο ξύδι βαλσάμικο

Για την Καραγκίδα:

4 φιλέτα Καραγκίδας 220-240γ

40 ml ελαιόλαδο

Για την Γαρνιτούρα:

2-3 φύλλα Δάφνης

1 stick κανέλα

3-4 ντοματίνια καμένα

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Για τα κρεμμύδια, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και καραμελώνουμε τα κρεμμύδια μας ίσα να κάψουν, βάζουμε την πάστα ντομάτας, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3-4 λεπτά στην δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε και προσθέτουμε την bisque, σκεπάζουμε για 55 λεπτά μέχρι να ψηθούν πάρα πολύ καλά τα κρεμμύδια μας , προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και κρατάμε μέχρι να τελειώσουμε το ψάρι.

Για την Καραγκίδα:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και από κρύο ξεκινάμε να βάζουμε τα φιλέτα με την πέτσα προς τα κάτω, ανάβουμε την φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε μέχρι η πέτσα να γίνει crispy, χαμηλώνουμε και ψήνουμε και από την άλλη μεριά, και κρατάμε στο πλάι με τα κρεμμύδια

Για το Στήσιμο:

Σε ένα βαθουλό πιάτο βάζουμε τα κρεμμύδια από πάνω το φιλέτο με την τραγανή πέτσα προς τα πάνω, βάζουμε τις υπόλοιπες γαρνιτούρες και Σερβίρουμε.

ΜΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Μάριος Αλεξάνδρου

Head Chef at THETA Mediterranean