Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Πρόεδρος της Βουλής Υφυπουργός Πολιτισμού

Την ικανοποίησή της για την ίδρυση του Υφυπουργείου Πολιτισμού εξέφρασε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, σημειώνοντας ότι «ήταν κάτι το οποίο επιβαλλόταν για την προστασία και την ανάδειξη τόσο του σύγχρονου πολιτισμού όσο και των αρχαιοτήτων». 

Μετά από συνάντησή της με τον Υφυπουργό Πολιτισμού, Γιάννη Τουμαζή, η Πρόεδρος της Βουλής, «εξέφρασε τη βούλησή της για συνέχιση και περαιτέρω συνεργασίας  με το Υφυπουργείο Πολιτισμού για την προστασία και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Συναφώς, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει τη συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ώστε να προωθηθούν οι κατάλληλες τροποποιήσεις όπου τούτο κρίνεται αναγκαίο. 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για την αναθεώρηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την προώθηση σημαντικών ζητημάτων που άπτονται του πολιτισμού με ιδιαίτερη αναφορά μεταξύ άλλων στη νομοθετική κατοχύρωση του επαγγέλματος του καλλιτέχνη, στον εμπλουτισμό δημόσιων κτηρίων με έργα τέχνης, στη νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα και στην εμπλοκή του υφυπουργείου στην ανέγερση δημόσιων κτηρίων και μνημείων.