Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρωσοι στρατιωτες
*Φωτογραφία αρχείου

Συμβασιούχους στρατιώτες αναζητεί ο ρωσικός στρατός και στην προσπάθεια του να προσελκύσει εθελοντές προσφέρει σχεδόν 3.000 δολάρια τον μήνα.

Στο πλαίσιο αναζήτησης ενδιαφερόμενων, ειδική μονάδα στάθμευσε φορτηγό σε περιοχή της Ρωσίας και καμουφλαρισμένοι στρατιώτες με μαύρες μάσκες δείχνουν τα όπλα τους στους περαστικούς με στόχο να προσελκύσουν κόσμο. Την ίδια ώρα μοιράζουν φυλλάδια με τίτλο: «Στρατιωτική θητεία με σύμβαση - η επιλογή ενός πραγματικού άνδρα».

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία

Οι στρατιωτικές απώλειες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ ο πόλεμος μαίνεται εδώ και μήνες, εξακολουθούν να αυξάνονται, ωστόσο ούτε η μία, αλλά ούτε και η άλλη χώρα αποκαλύπτουν συγκεκριμένους αριθμούς. 

Πάντως, οι δυτικές υπηρεσίες πληροφορίων υπολογίζουν σε δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικές απώλειες και από τις δύο πλευρές.

Η Μόσχα δεν έχει ενημερώσει τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από τις 25 Μαρτίου, όταν ανέφερε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν.

Το Κρεμλίνο είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν υπήρξε συζήτηση για εθνική κινητοποίηση για την ενίσχυση των δυνάμεών του. Αλλά η προσπάθεια στρατολόγησης δείχνει ότι η Μόσχα χρειάζεται περισσότερους άνδρες. Ο αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για το φορτηγό του Ροστόφ είπε ότι Ρώσοι και αλλοδαποί ηλικίας από 18 έως 60 ετών με τουλάχιστον απολυτήριο γυμνασίου θα θεωρούνται κατάλληλοι.