Τηλεόραση Ραδιόφωνο
σεισμος ριχτερ

Σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» το μεσημέρι της Κυριακής (18/09) για άλλη μια φορά την Πάφο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 12:51, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για οποιεσδήποτε ζημιές. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 στην κλίμακα Ρίχτερ και έγινε ελαφρά αισθητός σε περιοχές της επαρχίας Πάφου.

Επίκεντρο του σεισμό ήταν η θαλάσσια περιοχή του Ακάμα, 25 χιλιόμετρα δυτικά της Πόλης Χρυσοχούς, ενώ το εστιακό του βάθος ήταν δύο χιλιόμετρα.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Πάντως, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης πρόκειται για χαμηλής έντασης σεισμό και δεν προκύπτει κανένας λόγος ανησυχίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πάφος και ιδιαίτερα η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς βρίσκεται στο επίκεντρο σεισμικών δονήσεων, (είτε μεγάλης, είτε μικρής έντασης) εδώ και μερικούς μήνες, χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί οποιεσδήποτε σημαντικές ζημιές μέχρι στιγμής.