Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπουργός Εργασίας

Ένα από τα σημαντικότερα και πιο σύγχρονα οικοδομήματα της Λάρνακας, είναι ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου, τόνισε ο Δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια.

Τα εγκαίνια, στο κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων του Έργου επί της Λεωφόρου Φανερωμένης, τέλεσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας Αννίτας Δημητρίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε πως ο Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας, είναι ένα έργο το όποιο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, μέσα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», ύψους 4,200 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, είπε, «σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού κάναμε όλες τις διαδικασίες για σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου» και πρόσθεσε ότι προχώρησαν μετά από πάρα πολλή δουλειά και προσπάθειες στην επιλογή του Γραφείου των Μελετητών, στην ετοιμασία των σχεδίων και στην εξασφάλιση των σχετικών αδειών.

«Με την επέκταση και αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου του πρώην Κοινοτικού Κέντρου, ο Πολυδύναμος Πολυχώρος, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης μας, αποτελεί πλέον ένα από τα σημαντικότερα και πιο σύγχρονα οικοδομήματα της Λάρνακας και σε αυτό ήδη στεγάζονται και δραστηριοποιούνται το Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Λάρνακας,  οι Υπηρεσίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και το Πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους, τα Κέντρα Πληροφόρησης του Οργανισμού Νεολαίας, το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους Επαρχίας Λάρνακας, το Κέντρο Εξυπηρέτησης ΥΔΕΠ Λάρνακας και Ομάδες του Αθλητικού Σχολείου», τόνισε ο κ. Βύρας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, όπως ανέφερε, θα στεγαστεί στον χώρο αυτό και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λάρνακας.

Το έργο αυτό, αποτελεί δηλαδή ένα χώρο κοινωνικής και πολύπλευρης προσφοράς από την πρώτη μέρα λειτουργίας του αφού με τη δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων όπως ο ανοικτός και κλειστός χώρος ενεργητικής απασχόλησης, τη δημιουργία χώρων κοινωνικής συναναστροφής των νέων, την αίθουσα εκδηλώσεων και εκθέσεων και άλλους χώρους υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης, παρέχεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας, τόνισε περαιτέρω.

« Αρκεί να αναφέρω ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί αρκετές δραστηριότητες και εκδηλώσεις», είπε ο Δήμαρχος Λάρνακας και πρόσθεσε ότι το κλειστό γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, χρησιμοποιείται για σκοπούς κοινωνικού αθλητισμού και άλλων εκδηλώσεων.

«Με τη σειρά του, το έργο αυτό έρχεται να εμπλουτίσει σε ακόμα περισσότερο βαθμό τόσο το πολιτιστικό όσο και το πολύπλευρο κοινωνικό πρόσωπο της πόλης μας. Το πρώην Κοινοτικό Κέντρο, συνυφασμένο με την αθλητική και όχι μόνο πορεία της πόλης και νυν Πολυδύναμος Πολυχώρος απέκτησε την εικόνα που του αρμόζει τόσο στην πόλη αλλά και στις καρδιές των συνδημοτών μας σηματοδοτώντας μια νέα εποχή», τόνισε.

«Σήμερα λοιπόν εγκαινιάζουμε ακόμα ένα στολίδι για την πόλη μας και σήμερα παραδίδουμε και επίσημα τον Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης σε αυτούς που ανήκει, στον κόσμο της Λάρνακας και τους επισκέπτες της», είπε ο κ. Βύρας

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφερε πως «η Λάρνακα μπορεί πλέον να απολαμβάνει τον υπερσύγχρονο Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης. Ένα έργο πνοής για την πόλη και τους κατοίκους της».

Σήμερα, συνέχισε, παραδίδεται και επίσημα στους πολίτες ένας χώρος που έλειπε από την Λάρνακα ένας χώρος που μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι πλέον έχουν στη διάθεση τους πολλές επιλογές για την άθληση και διασκέδαση τους.» Είναι ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα που προέκυψε από την ολοκληρωτική ανάπλαση του Κοινωνικού Κέντρου», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όπως είπε,   θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη για τη νεολαία για όλους όσοι αναζητούν χώρους ενεργητικής απασχόλησης υγιούς ψυχαγωγίας και εκγύμνασης. «Το αποτέλεσμα της απόφασης για αναβάθμιση του Κοινωνικού Κέντρου που βλέπουμε σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε έναν πολυδύναμο χώρο αθλητικών πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Ένα έργο που επίσης αναβαθμίζει σημαντικά την περιοχή του Αγίου Λαζάρου», σημείωσε.

Ο ΚΟΑ, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, στήριξε από την αρχή την προσπάθεια αυτή και «με ικανοποίηση είδαμε το τελικό αποτέλεσμα, συνολικά αλλά και ειδικότερα στους χώρους που θα χρησιμοποιούν τμήματα του ΚΟΑ όπως τα γραφεία του ΑΓΟ τα σώματα ασφαλείας και τα γυμναστήρια».

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η στήριξη ης πολιτείας είναι απαραίτητη για να συνεχίσει να ανθίζει ο κυπριακός αθλητισμός και γι αυτό είπε, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους της που βρίσκονται πάντα δίπλα σε τέτοια έργα όπως αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Κλεάνθης Κουτσόφτας ανέφερε πως «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί αδιαμφισβήτητα μια νέα εποχή για την πόλη της Λάρνακας εφόσον το σύγχρονο και λειτουργικό αυτό κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτελεί κόσμημα για την πόλη και αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερης αξίας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Μέσω των υπηρεσιών και προγραμμάτων που στεγάζονται στο κτίριο, ανέφερε, «αυτό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς πολιτιστικής και κοινωνικής δράσης ως επίσης και ενεργητικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για το σύνολο των κατοίκων και ιδιαίτερα για τους νέους και τις νέες της Λάρνακας».

Τόνισε πως «με τη στέγαση του Κέντρου Πληροφόρησης και των Προγραμμάτων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου αποδεικνύεται έμπρακτα η έμφαση που δίνει ο Δήμος Λάρνακας στην πρόοδο και ευημερία των νέων της πόλης».

Ανέφερε πως «το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Λάρνακας αποτελεί τη φυσική παρουσία του Οργανισμού Νεολαίας στην επαρχία Λάρνακας. Βασικός σκοπός είναι η παροχή έγκυρης πληροφόρησης στους νέους για θέματα που τους αφορούν όπως η εκπαίδευση, ο εθελοντισμός η επαγγελματική ανάπτυξη, τα συγχρηματοδοτικά προγράμματα, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ευκαιρίες κινητικότητας αλλά και πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου».

Ο κ. Κουτσόφτας είπε πως «η συνύπαρξη του Οργανισμού Νεολαίας στο κτίριο με άλλους Οργανισμούς και φορείς της πόλης που ασχολούνται με τους νέους θα μας δώσει αναμφίβολα την ευκαιρία για την περαιτέρω ανάπτυξη μεταξύ μας συνεργιών και κοινών δράσεων προς όφελος των νέων της Λάρνακας».

Τέλος ανέφερε πως «η συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Δήμου Λάρνακας θα συνεχιστεί αλλά και θα ενδυναμωθεί έχοντας ως κοινό στόχο την ενίσχυση της νεολαίας της Λάρνακας και όχι μόνο».  

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο χώρο του Πολυδύναμου Πολυχώρου Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης του Δήμου Λάρνακας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές, δήμαρχοι και κοινοτάρχες της επαρχίας Λάρνακας, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων