Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Υπόθεση Αζέρου

Σε επιβεβαίωση χωρίς να αναφερθεί ωστόσο στα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου και στις σχεδιαζόμενες δολοφονίες Ισραηλινών επιχειρηματιών που βρίσκονται στην Κύπρο, προέβη ο Αρχηγός της Μοσάντ, Ντέντι Μπαρνέα. 

Σε μία σπάνια εμφάνιση για τα ισραηλινά δεδομένα και συμμετέχοντας σε συνέδριο για τις μεθόδους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, που διεξάγεται το τελευταίο διήμερο στο ισραηλινό Πανεπιστήμιο Ράιχμαν, ο Μπαρνέα, αναφέρθηκε σε αποστολές των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του με σκοπό την αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων. 

Ανάμεσα στις επιτυχίες και τα συμβόλαια θανάτου που απέτρεψαν οι αρχές στις 27 περασμένου Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία. 

Όπως ανέφερε ο Αρχηγός της Μοσάντ

Στην Κύπρο αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας κατά Ισραηλινών επιχειρηματιών, στην Τουρκία κατά ντόπιου επιχειρηματία και κατά τέως Ισραηλινού διπλωμάτη που βρισκόταν στην χώρα, ως επίσης στην Κολομβία και αλλού. Ειδικά όσον αφορά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προετοιμάζονταν επί τουρκικού εδάφους, μαζί με τους Τούρκους σταματήσαμε τους τρομοκράτες που βρίσκονταν κυριολεκτικά με το δάχτυλο στην σκανδάλη 

Ξανά στο Δικαστήριο 

Η υπόθεση των συμβολαίων θανάτου αναμένεται να βρεθεί ξανά στις 21 Σεπτεμβρίου ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας. 

Ο 38χρονος Αζέρος και τρία ακόμη πρόσωπα θα παρουσιαστούν για συνέχιση της δικής. 

Οι δύο από αυτούς είναι υπόδικοι στις κεντρικές φυλακές, ο ένας έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους, ενώ ο τέταρτος παραδέχθηκε τα πάντα και θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. 

Για την υπόθεση καταζητείται ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο διέφυγε στο εξωτερικό και οι κυπριακές Αρχές είναι σε ανοικτή γραμμή με υπηρεσίες άλλων χωρών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.