Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αγλαντζια

Έντονη δυσοσμία υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην Αγλαντζιά αλλά και σε γειτονικές περιοχές όπως η Παλλουριώτισσα, το Καϊμακλί και το Γέρι.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αγλαντζιάς, αναφέρει πως  λόγω του ότι η δυσοσμία προερχόταν από την νεκρή ζώνη είχαν την εντύπωση πως οφειλόταν στο εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στην Μια Μηλιά, ωστόσο διαπίστωσαν πως τελικά δεν ισχύει.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα ο Δήμαρχος της Αγλαντζιάς, Ανδρέας Κωνσταντίνου με εκπρόσωπο στο Τμήμα Περιβάλλοντος ενημερώθηκε ότι η δυσοσμία οφείλεται σε κοπριά που έχει χρησιμοποιηθεί για λίπανση σε χωράφι στην Νεκρή ζώνη πίσω από το την περιοχή ΣΟΠΑΖ από Ελληνοκύπριο γεωργό.

«Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εντοπίσει τον γεωργό και του έχουν δώσει διορία μέχρι αύριο για να οργώσει και να ενσωματώσει τις κοπριές στο έδαφος», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Δήμος Αγλαντζιάς.

Ο υγειονομικός επιθεωρητής του Δήμου Αγλαντζιάς έχει επικοινωνήσει με τους γεωργούς που δραστηριοποιούνται στην νεκρή ζώνη για να τους ενημερώσει όπως τηρούν τα σωστά μέτρα λίπανσης των χωραφιών τους.  

«Όσοι γεωργοί δεν συμμορφωθούν με τις πιο πάνω συστάσεις θα καταγγελθούν χωρίς άλλη οποιαδήποτε προειδοποίηση», επισημαίνεται καταληκτικά από τον Δήμο Αγλαντζιάς.