Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π-οι

Κατά τη διάρκεια της πρώτης πλήρους ημέρας του ως ο νέος μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ επέστρεψε στο Λονδίνο την Παρασκευή μετά το θάνατο της μητέρας του, της τέως βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, στο Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας την προηγούμενη ημέρα σε ηλικία 96 ετών.
 

Μετά την άφιξή του στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς υποδέχθηκε τα μέλη του κοινού που συγκεντρώθηκαν για να αποτίνουν φόρο τιμής καθώς το στέμμα περνούσε από τη μια γενιά στην άλλη.

Ο Κάρολος, 73 ετών, κούνησε τα χέρια και ευχαρίστησε τους υπηκόους του, οι οποίοι προσέφεραν ευγενικά λόγια στην αρχή της βασιλείας του. 
Μία θαυμάστρια όμως, η Τζένη Ασιμίνος, πήγε λίγο παραπέρα προσφέροντας να φιλήσει τον Βασιλιά.

«Τον έχω δει μπροστά μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω και του είπα, «Μπορώ να σε φιλήσω;» Είπε «Καλά, ναι», έτσι τον άρπαξα και ήμουν πολύ χαρούμενη», είπε η Ασιμίνος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNN μετά το βασιλικό της χτύπημα. 

«Ευχαριστώ, Θεέ μου, που με άφησες να τον δω και να τον φιλήσω»

Η Ασιμίνος, η οποία είναι από την Κύπρο, είπε στο CNN ότι είναι μεγάλη οπαδός της πιο διάσημης οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας.

Η εναρκτήρια ομιλία του Βασιλιά Καρόλου, την οποία κατέγραψε στο Blue Drawing Room του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, προβλήθηκε λίγο καιρό μετά την υποδοχή του κοινού. Στην ομιλία του, ο Κάρολος εξέφρασε τη "βαθιά λύπη" του και έδωσε ένα συναισθηματικό φόρο τιμής στη μητέρα του.

π-οι

 

 

Η κύπρια θαυμάστρια της βασιλικής οικογένειας, είπε ότι ο σύζυγός της είχε μια σύνδεση με τον πατέρα του βασιλιά Καρόλου, τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε στις 9 Απριλίου 2021, σε ηλικία 99 ετών.

«Ο μακαρίτης σύζυγός μου ήταν από την Ελλάδα» είπε, «και ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν από την Ελλάδα».

Από τη διάθεση του πλήθους έξω από το σπίτι της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, η Ασιμίνος είπε ότι ο κόσμος ήταν χαρούμενος για το νέο βασιλιά τους, ακόμη και όταν θρηνούν το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Κλείνοντας είπε, ότι, «Είναι υπέροχος, είναι τέλειος, πάντα μου άρεσε».