Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δεσπω
*Φωτογραφία αρχείου

Αυτεπάγγελτα θα ερευνήσει το περιστατικό με τις αποβολές που εκτυλίχθηκε στο Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα.  Δεν πρόλαβε να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και ο Διευθυντής του σχολείου απέβαλε δεκάδες μαθητές καθώς δεν θεώρησε το κούρεμα τους ευπρεπές.

Σάλος έχει προκληθεί από χθες με τις τοποθετήσεις επί του ζητήματος να δίνουν και να παίρνουν.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων Παιδιού, Δέσπω Μιχαηλίδου, ανέφερε πως θα ερευνήσει αυτεπάγγελτα το ζήτημα καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών που εκδιώχθηκαν από το σχολείο και προσβλήθηκαν.

«Είναι απαράδεκτο που τα παιδιά βρέθηκαν αντιμέτωπα με την απομάκρυνση τους από το σχολείο γιατί το μαλλί τους είναι κουρεμένο κατά τρόπο που δεν είναι αποδεκτό από τους κανονισμούς των σχολείων ή του διευθυντή», επισήμανε η Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η κα. Μιχαηλίδου διερωτήθηκε για το τι θεωρείται ευπρεπή εμφάνιση και σημείωσε πως δεν πήγε κανένα παιδί με μπλε μαλλιά ή τρυπημένη μύτη.

«Για κανένα λογικό μέσο άνθρωπο δεν μπορεί να θεωρηθεί μη ευπρεπώς. Πρόκειται για αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά που δεν έλαβε υπόψη καθόλου όπως προνοούν οι κανονισμοί του Υπουργείου Παιδείας το καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού», τόνισε η Επίτροπος Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως τα παιδιά αναζητούν σε αυτή την ηλικία και δεν πρέπει είμαστε εσωστρεφείς και ισοπεδωτικοί.

«Αυτές οι λεπτομέρειες μας κάνουν πάντα να χάνουμε τον στόχο. Τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για να προσλάβουν εκπαίδευση, αξίες, στάση ζωής, ικανότητες και γνώση. Εάν τα παιδιά μας είναι στρατιωτάκια τότε θα αναρωτηθούμε τι είναι το περιεχόμενο, οι ενδυματολογικές προσεγγίσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την απάντηση του Υπουργού Παιδείας πως δεν έγιναν αποβολές, απάντησε πως οποιαδήποτε Αρχή πριν απαντήσει καλό είναι να διερευνήσει.

«Δεν πρέπει να είμαστε εσωστρεφείς αν υπάρχει μια αντίδραση μια κριτική να την εξετάσουμε. Και είναι καλό να δούμε εάν τέτοιες συμπεριφορές αρμόζουν να γίνονται ανεκτές από το Υπουργείο Παιδείας», τονίζοντας καταληκτικά.