Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες αυτοκινητοδρομος

Δεν πρόλαβε να μας αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και άρχισαν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Το μεσημέρι ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισαν οι βροχές, όπως μας είχε προειδοποιήσει από χθες το Τμήμα Μετεωρολογίας με την έκδοση κίτρινης προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και πιθανότητα χαλαζόπτωσης, στα ορεινά και το εσωτερικό.

«Σε μια καταιγίδα ο όγκος βροχής που σημειώνεται στη βάση της καταιγίδας, μπορεί να είναι αυξημένος. 35 με 50 χιλιοστά. Για αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί η συγκεκριμένη προειδοποίηση», εξήγησε στον ΑΝΤ1, ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης. 

Η κίτρινη προειδοποίηση είχε ισχύ από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 18:00 το απόγευμα, με τα έντονα φαινόμενα και τις καταιγίδες να είναι από τις 14:00 έως τις 16:00 το απόγευμα.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπει και το αυριανό μενού του καιρού. Αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα ακολουθήσουν αυξημένες νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο καταιγίδας στα ορεινά και το εσωτερικό. Ενώ για την Πέμπτη και Παρασκευή προβλέπεται βελτίωση του καιρού.

Πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα

Αύξηση της θερμοκρασίας έως και 5 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, προβλέπεται σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Αριστείας για την Κλιματική και Ατμοσφαιρική Έρευνα του Ινστιτούτου Κύπρου και του Ινστιτούτου Χημείας στη Γερμανία.

«Οι ερευνητές τονίζουν επίσης την ενδεχόμενη εμφάνιση και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως παρατεταμένες περιόδους ανομβρίας και ξηρασίας, καταιγίδες σκόνης, καθώς και καταρρακτώδεις βροχές που ενδέχεται να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες», αναφέρεται στην έρευνα.

Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα υπάρξει όπως προειδοποιούν οι ειδικοί έλλειψη στην παροχή πόσιμου νερού και στα τρόφιμα.

Φωτογραφίες από τη βροχοπτώση που σημειώθηκε το απόγευμα: 

βροχες αυτοκινητοδρομος
βροχες αυτοκινητοδρομος
βροχες αυτοκινητοδρομος
βροχες αυτοκινητοδρομος
βροχες αυτοκινητοδρομος