Τηλεόραση Ραδιόφωνο
βροχες κακοκαιρια

Πολλά προβλήματα δημιούργησε η κακοκαιρία που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (06/09) και κράτησε μέχρι το απόγευμα. Πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένα υποστατικά και ζημιές άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σε αρκετές περιοχές της Κύπρου.

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για μετακινήσεις δέντρων, αντικειμένων, άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων και ρυμούλκηση ακινητοποιημένων οχημάτων.

Οι σφοδροί άνεμοι που σημειώθηκαν στο νησί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος ξερίζωσαν δέντρα και μετακίνησαν αντικείμενα στις περιοχές Τσέρι, Ανθούπολη, Δευτερά και Ψιμολόφου στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λευκωσίας δέχθηκαν κλήσεις για βοήθεια που αφορούσαν πτώσεις δέντρων και αντικειμένων.

Για τη μετακίνηση των δέντρων και αντικειμένων στη Λευκωσία εργάστηκαν δύο συνεργεία από τον Σταθμό Λακατάμιας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να παραμένει επί ποδός. 

Την ίδια ώρα, στη Λάρνακα σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και καλωδίων της ΑΗΚ με αποτέλεσμα να μείνουν αρκετές περιοχές χωρίς ρεύμα. Μάλιστα, αρκετά υποστατικά πλημμύρισαν με τους πυροσβέστες να σπεύδουν σε οικίες άντληση νερού.

Ο κ. Κεττής, ανέφερε πως οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λάρνακας δέχθηκαν περίπου 10 κλήσεις και κλήθηκαν για άνοιγμα οχετών όμβριων υδάτων και ρυμούλκηση ακινητοποιημένων οχημάτων.

Βίντεο από Ομάδα Καιρόφιλοι στο Facebook: