Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δαλι ασφαλτικα

Με δεύτερη επιστολή μέσα σε ένα μήνα απευθύνονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι κάτοικοι Ιδαλίου, για τον τερματισμό της λειτουργίας των δύο ασφαλτικών εργοστασίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Μητέρων Ενορίας «Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» στο Δάλι, με την επιστολή ζητά την προσωπική παρέμβαση του Προέδρου, για τον τερματισμό της παραβίασης της δικαστικής απόφασης.

Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι μεταφέρουν τον «έντονο προβληματισμό και αγωνία για τη μη επίλυση του θέματος των ασφαλτικών και τη συνεχιζόμενη λειτουργία του ενός εκ των δύο εργοστασίων το οποίο συνεχίζει να δραστηριοποιείται στο Γέρι» και κάνουν λόγο για κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων τους για διαβίωση σε υγιές περιβάλλον. Υπενθυμίζουν, δε, το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, καθώς οι οσμές από τις καύσεις των εργοστασίων, συνοδεύουν την καθημερινότητα των ιδίων και των παιδιών τους και τονίζουν ότι η ανησυχία τους μεγαλώνει όσο ο χρόνος περνά.

Τέλος, θέτουν το ερώτημα αν η πολιτεία θα μεριμνήσει για την τήρηση του διατάγματος του Ανώτατου Δικαστηρίου, μετά την απόφαση για μετακίνηση των ασφαλτικών μονάδων και απαγόρευση λειτουργίας τους στην περιοχή Ιδαλίου, πριν την επαναλειτουργία των σχολείων.