Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξενοδοχειο ελβετια

Ένα άκρως εναλλακτικό ξενοδοχείο βρίσκεται στα βάθη της νότιας Ελβετίας, το οποίο προσφέρει μια… αλλιώτικη διαμονή. Ο λόγος για το ξενοδοχείο «μηδέν αστέρων» με θέα… ολόκληρο τον έναστρο ουρανό και στόχο τον προβληματισμό των επισκεπτών του για καίρια ζητήματα.

Οι αδερφοί Ρίκλιν σκέφτηκαν και υλοποίησαν μια καταπληκτική ιδέα: Τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου με δωμάτια, χωρίς πόρτες, ταβάνια η οτιδήποτε άλλο που ενδεχομένως προσφέρει κάποια ιδιωτικότητα. Αντιθέτως, το δωμάτιο των Ελβετών concept artists είναι ουσιαστικά ένα διπλό κρεβάτι σε μια πλατφόρμα, με δύο κομοδίνα και φωτιστικά.

Έχουν στήσει τη null stern (μηδέν αστέρια στα γερμανικά) σουίτα τους σε έναν δρόμο δίπλα σε ένα βενζινάδικο στο χωριό Saillon, στο καντόνι Valais της νότιας Ελβετίας.

«Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε τους καλεσμένους να σκεφτούν τα προβλήματα του κόσμου», είπαν στο Reuters τα δίδυμα αδέρφια.

Έχουν δημιουργήσει παρόμοια κρεβάτια σε ειδυλλιακά σημεία, αλλά αυτή είναι η πρώτη «αντιειδυλλιακή» τοποθεσία τους.

«Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε»

«Ο ύπνος δεν είναι το ζητούμενο», είπε ο Φρανκ Ρίκλιν. 

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ο προβληματισμός σχετικά με την τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση. Η παραμονή εδώ είναι μια δήλωση για την ανάγκη για επείγουσες αλλαγές στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Καθώς θα μένουν άυπνοι, οι επισκέπτες θα μπορούν να προβληματιστούν για θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος και η ατελείωτη αναζήτηση της τελειότητας της ανθρωπότητας και η ζημιά που προκαλεί στον πλανήτη.

Με λίγα λόγια, τώρα δεν είναι η ώρα για ύπνο, πρέπει να αντιδράσουμε», είπε ο Πάτρικ. «Αν συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση που είμαστε σήμερα, μπορεί να υπάρχουν περισσότερα αντιειδυλλιακά μέρη παρά ειδυλλιακά

Το έργο, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τον ξενοδόχο Daniel Charbonnier, περιλαμβάνει επίσης τρεις επιπλέον σουίτες «null stern» σε έναν πιο ειδυλλιακό αμπελώνα και σε μια γραφική πλαγιά.

Οι σουίτες, οι οποίες διαθέτουν υπηρεσία μπάτλερ που προσφέρει ποτά και πρωινό, θα είναι διαθέσιμες από την 1η Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Η τιμή για έναν βραδινό «μη ύπνο» είναι 325 ελβετικά φράγκα (337 $).

Πηγή: ot.gr

Βίντεο από Best Travel Destination:

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

 

ξενοδοχειο ελβετια
ξενοδοχειο ελβετια
ξενοδοχειο ελβετια
ξενοδοχειο ελβετια