Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Στα χέρια των επιδημιολόγων ευρίσκεται το προσχέδιο του οδικού χάρτη για τη διαχείριση της πανδημίας το φθινόπωρο. 

Το Υπουργείο Υγείας απέστειλε σήμερα στα μέλη της ΣΕΕ το σχετικό έγγραφο που έχει ετοιμαστεί ώστε να το μελετήσουν και να προσέλθουν με εισηγήσεις στη σύσκεψη της Παρασκευής 

«Όπως έχει ειπωθεί αυτός ο οδικός χάρτης είναι ο προγραμματισμός διαχείρισης της πανδημίας για τους επόμενους μήνες και περιλαμβάνει δράσεις όπως η στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού», δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου. 

Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επίσης τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί το Υπουργείο Υγείας ώστε να εξασφαλίσει ποσότητες του επικαιροποιημένου εμβολίου το οποία αναμένεται να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το φθινόπωρο και το οποίο θα καλύπτει τόσο το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού όσο και το στέλεχος της όμικρον. 

«Αλλά ακόμη και οι τρόποι διαχείρισης της πανδημίας είτε όσο αφορά τη συχνότητα των τεστ που θα πρέπει να γίνονται στην κοινότητα ή ακόμη και η τροποποίηση πρωτοκόλλων που αφορούν χώρους υψηλής επικινδυνότητας», είπε ο κύριος Αθανασίου. 

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 το πλάνο δράσης ενόψει φθινοπώρου προνοεί μεταξύ άλλων ότι σε καθημερινή βάση θα πρέπει να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό έλεγχο 2,000 άτομα την ημέρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να διενεργείται τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος σε χώρους που δεν θα ανακοινώνονται.