Τηλεόραση Ραδιόφωνο
έλεγχος τροχαίας

Συνολικά 1.680 παραβάσεις τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά το τριήμερο μεταξύ Παρασκευής 12 Αυγούστου και Δευτέρας 15 Αυγούστου σύμφωνα με την Αστυνομία Κύπρου, η οποία θεωρεί ότι τα αυξημένα μέτρα εκ μέρους της ενόψει του τριημέρου απέδωσαν θετικά αποτελέσματα.

Σε σημερινή ανακοίνωση της, η Αστυνομία αναφέρει ότι η εφαρμογή συγκεκριμένων σχεδίων δράσης και η παρουσία των μελών της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα στις περιοχές μαζικής διακίνησης του κοινού, φαίνεται ότι απέδωσαν θετικά αποτελέσματα, τόσο σε σχέση με την παροχή διευκολύνσεων στους χρήστες του οδικού δικτύου, όσο και στην πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις καταγγελίες που έγιναν ξεχωρίζουν οι 121 καταγγελίες οδηγών οχημάτων, που εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης, καθώς και οι 732 καταγγελίες που έγιναν για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας.

Σχετικά με την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας έγιναν 61 καταγγελίες, μεταξύ των οποίων και 14 καταγγελίες για μεταφορά μεγαλύτερου από τον επιτρεπόμενο αριθμό επιβατών σε όχημα, ενώ σχετικά με την παράλειψη χρήσης προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές έγιναν 20 καταγγελίες.

Εξάλλου, άλλες 36 καταγγελίες αφορούσαν στη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση, ενώ διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν ακόμη 77 παραβάσεις σημάτων τροχαίας και φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας.

Άξιες αναφοράς είναι και οι 18 καταγγελίες για παράνομο προσπέρασμα.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία σημειώνει πως κατά τη διάρκεια των τροχονομικών ελέγχων 22 πρόσωπα καταγγέλθηκαν, αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης σε ισχύ, ενώ 53 οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα για τα οποία δεν υπήρχε πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ.

Επίσης, 20 οδηγοί καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα, τα οποία είναι δηλωμένα στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, ως ακινητοποιημένα, ενώ άλλες 22 καταγγελίες αφορούσαν σε οδηγούς που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης.

Για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης οχημάτων, η Αστυνομία σημειώνει πως έγιναν συνολικά 242 καταγγελίες, από τις οποίες οι 29 καταγγελίες αφορούσαν στην παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης για ΑμεΑ, ενώ άλλες 42 καταγγελίες έγιναν για παραβάσεις παρακώλυσης της κυκλοφορίας.

Καταληκτικά, η Αστυνομία διαμηνύει πως τα μέτρα και δράσεις αστυνόμευσης στο οδικό δίκτυο παγκύπρια, όπως και οι τροχονομικοί έλεγχοι, συνεχίζονται από την Αστυνομία καθημερινά, με μοναδικό στόχο την καλλιέργεια και εμπέδωση οδικής συνείδησης και την πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.