Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αστυνομια περιπολικο

Ελέγχους σε 56 υποστατικά και 67 πρόσωπα από τους οποίους προέκυψαν 25 καταγγελίες, διενήργησε η Αστυνομία στις περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας το διήμερο 11 – 12 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, «το διήμερο 11-12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των καθημερινών σχεδίων ενεργείας, που ετοιμάζει η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου, Τροχαίας Αρχηγείου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ».

Πρόσθεσε ότι «κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 56 υποστατικά και ελέγχθηκαν 67 πρόσωπα, ενώ προέκυψαν 25 καταγγελίες. Εξι από τις καταγγελίες αφορούσαν λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο  Τουρισμού, έξι λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και 9 λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια εκπομπής ήχου από την αρμόδια αρχή».

Ακόμα «δύο καταγγελίες αφορούσαν οχληρία κατά παράβαση των ωρών κοινής ησυχίας (δηλαδή μεταξύ των ωρών 00.30-06.00), μία πώληση καπνικών προϊόντων χωρίς άδεια και μία τοποθέτηση αντικειμένων σε δημόσιο δρόμο. Εγιναν επίσης 53 τροχαίες καταγγελίες ενώ διενεργήθηκαν 22 έλεγχοι αλκοτέστ από τους οποίους προέκυψαν τρεις καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδούλου «στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας συνέλαβαν τρία άτομα, υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς τη σχετική άδεια, ενώ ένα άλλο άτομο, επίσης υπήκοος τρίτης χώρας, συνελήφθη αφού διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στην Δημοκρατία. Οι εργοδότες των τεσσάρων ατόμων κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κληθούν ενώπιον  Δικαστηρίου σε μεταγενέστερο στάδιο».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας συνελήφθη ένα πρόσωπο ηλικίας 40 ετών, το οποίο «γύρω στη μία τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Αυγούστου, εντοπίστηκε να περιφέρεται στην οδό Αγίας Μαύρης στην Αγία Νάπα σε κατάσταση μέθης. Στη θέα του αστυνομικού οχήματος ο 40χρονος φέρεται να ξεκίνησε να βρίζει τα μέλη της Αστυνομίας προκαλώντας διασάλευση της ειρήνης και ανησυχία, ενώ αντιστάθηκε της σύλληψης του».

Ο 40χρονος φέρεται να συνέχισε να προκαλεί ανησυχία και διασάλευση της ειρήνης ακόμα και κατά τη μεταφορά του στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας.

Όπως είπε ο Στηβ Θεοδούλου ακόμα ένα πρόσωπο, «ηλικίας 27 ετών, συνελήφθη αφού εντοπίστηκε γύρω στις 23.45 το βράδυ της Πέμπτης 11 Αυγούστου, να έχει στην κατοχή του 3 σακουλάκια, τα οποία περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,5 γραμμαρίου. Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν 2 σακουλάκια, τα οποία περιείχαν φυτική ύλη-κάνναβη συνολικού βάρους 1 γραμμαρίου και 1 σακουλάκι με κοκαΐνη βάρους 1 γραμμαρίου».

Επίσης στο διαμέρισμα του 27χρονου φέρεται να εντοπίστηκε ένας πλαστικός μύλος αλέσεως με ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης-κάνναβη. 

Σημείωσε ακόμα ότι «οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου θα συνεχιστούν, ενώ οι έλεγχοι ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου, θα είναι αυξημένοι με σκοπό την ασφάλεια και προστασία των πολιτών».