Τηλεόραση Ραδιόφωνο
απατη

Το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία έγινε δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη που αφορά κρατήσεις ενοικιάσεως οικιών (Villas) και άλλων τουριστικών καταλυμάτων.


Συγκεκριμένα, οι επιτήδειοι προβαίνουν σε πλαστές αγγελίες ενοικιάσεων διαφόρων τουριστικών οικιών (κυρίως Villas) τις οποίες δημοσιεύουν σε διάφορες σχετικές ιστοσελίδες. Οι αγγελίες συνοδεύονται και από σχετικές φωτογραφίες. Ακολούθως, όταν ο ενδιαφερόμενος επικοινωνήσει με τον υποτιθέμενο ενοικιαστή, διευθετείται συνάντηση για επιθεώρηση της οικίας. Οι επιτήδειοι δεν προσέρχονται στην συνάντηση στον χώρο όπου βρίσκεται η οικία, προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες.


Στη συνέχεια ζητούν από τους ενδιαφερόμενους (υποψήφια θύματα) όπως, αφού επιθεώρησαν εξωτερικά την προς ενοικίαση οικία και εάν τους άρεσε, να προχωρήσουν με την κράτηση της οικίας, προβαίνοντας με έμβασμα χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό που τους παραχωρείται. Τα θύματα κατά την ημερομηνία όπου συμφωνήθηκε η κράτηση, διαπιστώνουν ότι πρόκειται για απάτη αφού καμία κράτηση δεν υπάρχει και η οικία δεν σχετίζεται με τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη.

Συμβουλές:
• Το κοινό καλείται όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό πριν προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή.
• Να επιβεβαιώνει ότι όντως η αγγελία είναι αυθεντική.
• Εάν η κράτηση πρόκειται να γίνει μέσω σχετικής ιστοσελίδας στην οποία προσφέρεται ο ενοικιαζόμενος χώρος, η πληρωμή είναι προτιμότερο να γίνεται μέσω της ίδιας υπηρεσίας και όχι μέσω προσωπικής διευθέτησης με τον ιδιοκτήτη.
• Για ανεξάρτητες αγγελίες, είναι προτιμότερο η κράτηση να γίνεται δια ζώσης, εντός της προσφερόμενης προς ενοικίαση κατοικίας.