Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εργασίες αυτοκινητοδρομος πολης χρυσοχους
*Φωτογραφία από τις εργασίες για τον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς μήκους 15 χιλιομέτρων ο όποιος θα ενώνει το αεροδρόμιο Πάφου και τις άλλες επαρχίες με το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς. 


«Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες του νέου αυτοκινητόδρομου και παράλληλα να ξεκινήσει και η διαδικασία της δεύτερης φάσης να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς ο δρόμος για να μπορέσει η περιοχή πραγματικά να εξυπηρετηθεί με ένα σωστό σύγχρονο δρόμο», ανέφερε ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς,  Γιώτης Παπαχριστοφή.

Ο σχεδιασμός του πρώτου τμήματος έχει προσαρμοστεί σύμφωνα με τα εγκεκριμένα γεωμετρικά πρότυπα, ώστε να λειτουργεί ως υπεραστικός δρόμος δύο λωρίδων. Θα περιλαμβάνει ένα ανισόπεδο κόμβο στη συμβολή με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, παρά την Αγία Μαρινούδα, 2 σήραγγες , 5 κοιλαδογέφυρες, 2 υπέργειες διαβάσεις, 9 υπόγειες διαβάσεις και δύο προσωρινούς ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, ένα στην περιοχή Τσάδας και ένα τερματικό στο Στρουμπί, στη συμβολή προς Κάθηκα. 

«Ευελπιστούμε ότι με την ολοκλήρωση του δρόμου η περιοχή θα τύχει μεγάλης ανάπτυξης, είναι αυτά τα οποία θα δώσουν μεγάλη ώθηση και δυναμική στην περιοχή», σημείωσε ο κ.  Παπαχριστοφής.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαχριστοφη , ο νέος δρόμος θα συμβάλει , παράλληλα , στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς, αφού θα διευκολυνθεί η προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, η εφαρμογή νέων και καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, με συνεπακόλουθα οφέλη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και την προσέλκυση επισκεπτών από την Κύπρο και το εξωτερικό.