Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ευλογιά των πιθήκων

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε χθες το βράδυ ο 40χρονος ο οποίος πρώτος εντοπίστηκε θετικός στην Ευλογιά των Πιθήκων την περασμένη Τρίτη. 

Πλέον βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό στην οικία του, όπου και θα παραμείνει μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του. 

Την ίδια ώρα, σε ειδικό χώρο απομόνωσης στο Κέντρο Eden στην Τερσεφάνου παραμένουν τα άλλα δύο περιστατικά τα οποία αφορούν σε τουρίστα και ναυτικό οι οποίοι έφτασαν πρόσφατα στην Κύπρο. 

Με τον Σύμβουλο Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου να δηλώνει ότι

Όπως έχει αναφερθεί από τους θεράποντες ιατρούς η κατάστασή τους πλέον είναι βελτιωμένη και δεν έχρηζαν νοσηλείας γι’ αυτό έχουν οδηγηθεί σε άλλους χώρους για απομόνωση. Η αποδέσμευση αυτών των επιβεβαιωμένων περιστατικών θα γίνει όταν επιβεβαιωθεί από τους ιατρούς ότι έχουν επουλωθεί τα εξανθήματα τους

Στους τρεις παραμένει την ίδια ώρα ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάστηκαν ενάντια στην ευλογιά των πιθήκων, και είναι όλοι από τις επαφές του πρώτου κρούσματος, ενώ πολύ σύντομα θα αρχίσουν να εμβολιάζονται και οι επαγγελματίες υγείας. 

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου

Έχει αρχίσει από χθες η ενημέρωση των νοσηλευτηρίων ώστε να ενημερωθούν οι γιατροί, οι επαγγελματίες υγείας για την διαθεσιμότητα του εμβολίου και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να λάβουν το συγκεκριμένο εμβόλιο κατά της νόσου Ευλογιάς των Πιθήκων 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ourworldindate τα κρούσματα της Ευλογιάς των Πιθήκων που εντοπίστηκαν ανά τον κόσμο ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις 30.500.

Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ισπανία να ακολουθεί.