Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μιτσερο

Πολλαπλά αντισταθμιστικά μέτρα, τα οποία θα ικανοποιούν αρκετές από τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοίκων της περιοχή Μιτσερου, ανέλαβαν να ετοιμάσουν τα αρμόδια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Στόχος είναι να πετύχουν να πείσουν τους κατοίκους των δώδεκα κοινοτήτων να αποδεχθούν την ανέγερση εργοστασίου ασφάλτου στην περιοχής τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα μέτρα που εξετάζονται, και τα οποία θα παρουσιαστούν στους εκπροσώπους των κοινοτήτων στη συνάντηση που έχει οριστεί για τις 25 Αυγούστου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άπτονται των τομέων της οικονομίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των τοπικών αναπτύξεων. 

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους ήδη μελετούν το κόστος πιθανών αντισταθμιστικών μέτρων που αναμένεται να προτείνει η κυβέρνηση, αν και οι κάτοικοι επιμένουν στη θέση τους, και θα εμφανιστούν στη συνάντηση με συγκεκριμένα αιτήματα. 

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Μιτσερού, Ανδρέα Κυριάκου

Η θέση της ομάδας των κατοίκων αλλά και των κοινοτικών συμβουλίων είναι η ακύρωση της πολεοδομικής άδειας και της απόφασης τους να το μεταφέρουν στο Μιτσερό 

Τρία από τα μέτρα που αναμένεται να προταθούν στους κατοίκους, όπως τα δημοσιοποίησε σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης» άπτονται του Υπουργείου Περιβάλλοντος, και αφορούν σε: 

  1. Επιβολή περιβαλλοντικού φόρου στις μονάδες που προκαλούν οχληρία στην περιοχή, και τα σημαντικά έσοδα, όπως υπολογίζει η κυβέρνηση, να επιστρέφονται στις κοινότητες για σκοπούς αναπτυξιακούς 
  2. Διορισμό μόνιμου περιβαλλοντικού επιθεωρητή στην περιοχή
  3. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έτσι που να μειωθεί κάθετα το κόστος ηλεκτροδότησης των σπιτιών και των επιχειρήσεων

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκου


Εμείς δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση +που θα μας τα προτείνουν θα βρεθούμε και θα δούμε .Προσπαθήσαμε τόσο πολλά να δούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του μιλήσουμε, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι πληροφορημένος σωστά για την περιοχή μας 

Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν, ότι επιλογές που εξετάζει η κυβέρνηση ως αντισταθμιστικά μέτρα προς τις κοινότητες είναι πολλές. 

Μελετούν ακόμη και το ενδεχόμενο μετακίνησης των πλέον οχληρών από τα χοιροστάσια, αλλά και το κλείσιμο δεξαμενών όπου καταλήγουν τα λήμματα από το σφαγείο που λειτουργεί στην περιοχή.