Τηλεόραση Ραδιόφωνο
μιτσερο

Αποχώρησε στις 06:30 το πρωί από την περιοχή του εργοταξίου για την κατασκευή εργοστασίου ασφαλτικού στην Κάτω Μονή, ο εκσκαφέας, η παρουσία του οποίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής Μιτσερου. 

Η αποχώρηση του εκσκαφέα έγινε δεχτή με χειροκροτήματα και επευφημίες από τους διαμαρτυρόμενους η οποίοι διανυκτέρευσαν στην περιοχή του εργοταξίου. 

Με την αποχώρηση του εκσκαφέα τερματίστηκε και η διαμαρτυρία, με τους κατοίκους να παραμένουν όμως όπως δηλώνουν σε επιφυλακή. 

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Μιτσερού, Ανδρέα Κυριάκου

Αν υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση στο χώρο πριν από τις 25 Αυγούστου που υποσχέθηκαν ο εργολάβος, η εταιρεία ότι δε θα εκτελέσουν άλλες εργασίες μέχρι να τελειώσει η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό θα επέμβουμε και πάλι 

Το μεσημέρι, ωστόσο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, επανήλθε στο ζήτημα σημειώνοντας ότι με τους νέους αυστηρούς όρους που τίθενται, δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση για τους κατοίκους της περιοχής. 

Σημειώνει σχετικά πως

Η μελέτη για την εγκατάσταση μιας μονάδας ασφαλτικού σκυροδέματος στην περιοχή Μιτσερού, έχει καταδείξει ότι, πέραν πάσης αμφιβολίας, η λειτουργία της μονάδας αυτής με τους αυστηρούς όρους που τίθενται, δεν θα επιφέρει οποιαδήποτε αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων των γύρω κοινοτήτων 

Στην ίδια ανακοίνωση το Υπουργείο διαψεύδει παράλληλα δημοσιεύματα που εντόπιζαν πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση μετακίνησης στην περιοχή των ασφαλτικών στην περιοχή Μιτσερού. 

Ανακοίνωση απαντώντας στα εν λόγω δημοσιεύματα εξέδωσαν αργά το απόγευμα και οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Δάλι.