Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εκσκαφεας μιτσερο

Μετά χειροκροτημάτων αποχώρησε στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης (04/08) ο εκσκαφέας από τον χώρο που προορίζεται η ανέγερση του εργοστασίου ασφαλτικού στο Μιτσερό.

Οι κάτοικοι μετά από τρεις ημέρες διαμαρτυρίας και κατασκήνωσης στον χώρο αποχώρησαν από το σημείο, ωστόσο, διαμήνυσαν ότι θα επιτηρούν την περιοχή.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων δώδεκα κοινοτήτων της περιοχής απέδωσαν καρπούς, αφού, πέτυχαν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναστολή των εργασιών μέχρι τις 25 Αυγούστου, οπότε θα έχει συνάντηση με τις επηρεαζόμενες κοινότητες.

Βίντεο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 από την αποχώρηση του εκσκαφέα: 

«Μετά την παρέμβαση του Προέδρου προς την εταιρεία έγινε αποδεκτό από την εταιρεία για να ανασταλούν οι εργασίες μέχρι την συνάντηση που θα έχουμε τον Πρόεδρο», δήλωσε ο Κοινοτάρχης Αγροκηπιάς, Σωτήρης Κυριάκου.

«Αυτοί έχουν σπείρει την τρομοκρατία τον φόβο σε όλους εμάς, μας έχουν πανικοβάλει και αν κάποιος θέλει να δει τι έχει σπείρει αυτή η δήθεν άδεια να κοιτάξει αυτά τα χθεσινά ντοκουμέντα μιλούν από μόνα τους», δήλωσε ο πατήρ Κλεάνθης.

Από τη μεριά της η Εκπρόσωπος Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», Ιωάννα Γιαγκόπουλου ανέφερε πως «διεκδικούμε τα δικαιώματα μας στον καθαρό αέρα και ίση μεταχείριση».

Την ίδια ώρα, η Γραμματέας του Περιβαλλοντικού Ομίλου Κάτω Μονής, Ευγενία Ανδρέου είπε πως, «αυτό που είπε σήμερα ο Διευθυντής του Υπουργείου ότι είναι πολιτική απόφαση. Αυτό που έχω να του πως είναι ότι είναι μια ανήθικη απόφαση και θα μας βρει μπροστά τους».