Τηλεόραση Ραδιόφωνο
υφυπουργος πολιτισμου δημαρχος αγιας ναπας

Στόχος του Υφυπουργείου Πολιτισμού είναι η δημιουργία ενιαίου πολιτιστικού  σχεδιασμού στην επαρχία Αμμοχώστου και η στήριξη των ντόπιων καλλιτεχνών, είπε ο Υφυπουργός Δρ. Γιάννης Τουμαζής, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «την πρώτη του συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Δρ. Γιάννη Τουμαζή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις αρχές Ιουλίου, είχε χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου ο Δήμαρχος Χρήστος Ζαννέττου». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο «Θάλασσα» στη παρουσία του Βουλευτή Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη, του Δημοτικού Γραμματέα Φώτου Κικίλλου και της υπεύθυνης του Μουσείου Λίας Κορμά.

Προστίθεται ότι «ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα έργα Πολιτισμού τα οποία προγραμματίζει ο Δήμος ή βρίσκονται στα σκαριά προς υλοποίηση, όπως και για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Ταυτόχρονα ανέφερε πως ο Δήμος δίνει μεγάλη έμφαση στον πολιτιστικό τομέα παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων δύο χρόνων λόγω της πανδημίας και του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ακόμα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε «στις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Αγίας Νάπας για περαιτέρω πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ανέφερε -σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι «στόχος του Υφυπουργείου είναι να χαρτογραφηθούν όλες οι πολιτιστικές ανάγκες των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και να δημιουργηθεί ένας ενιαίος Πολιτιστικός σχεδιασμός και να στηριχθούν οι ντόπιοι καλλιτέχνες».

Ακόμα «διαβεβαίωσε για τη στήριξη του Υφυπουργείου στα αιτήματα του Δήμου, τα οποία συμφωνήθηκε με τον Χρήστο Ζαννέττου, όπως συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη».