Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρευμα εκποιησεις

Να αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο τους τρεις νόμους που ψήφισε τον Ιούλιο η Βουλή, για αναστολή φορολογιών σε καύσιμα και ρεύμα και για αναστολή των εκποιήσεων, ετοιμάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Μετά την απόρριψη των αναπομπών του από την Ολομέλεια της Βουλής, οι τρεις νομοθεσίες αναμένεται, πάντως, να καταστούν άνευ ουσίας. 

Η διαδικασία της αναφοράς στο Ανώτατο Δικαστήριο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί εγκαίρως, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να εφαρμοστούν οι επίμαχες νομοθεσίες. 

Και αυτό γιατί οι φοροαπαλλαγές αφορούν το 2022 ενώ η αναστολή εκποιήσεων έχει ισχύ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. 

Ενάντια στις αναπομπές για τις φοροαπαλλαγές τάχθηκαν χθες 27 βουλευτές και υπέρ 12, και ενάντια στην αναπομπή για την αναστολή εκποιήσεων 28 βουλευτές και υπέρ 12. 

Για λαϊκισμό κατηγόρησαν την αντιπολίτευση κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός. 

Προηγήθηκε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, όπου η κυβέρνηση κατέθεσε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία τονίζεται ότι οι νόμοι που ψηφίστηκαν για φοροαπαλλαγές σε καύσιμα και ρεύμα αντιβαίνουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. 

Στην επιστολή, η οποία στάληκε από το αρμόδιο τμήμα της Κομισιόν προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών την περασμένη Τετάρτη, σημειώνεται ότι είναι σημαντικό να διορθωθεί η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε από τους νόμους που ψήφισε η Βουλή.