Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νικος νουρης υπουργος εσωτερικων
Φωτογραφία από την Επαρχιακή σύσκεψη στη Λεμεσό

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα επιστρέψει το Υπουργείο Εσωτερικών για διαφοροποιήσεις στη νομοθεσία για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο μετά από χρόνια διαβουλεύσεων.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, με αφορμή την πρώτη επαρχιακή σύσκεψη στη Λεμεσό για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μίλησε για το πως κυλούν τα πράγματα μετά τη ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων τον περασμένο Μάιο.

«Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως θα πρέπει να επιστρέφουμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων με κάποιες διαφοροποιήσεις στα θέμα της νομοθεσίας για να μας δοθεί η δυνατότητα εξαιτίας κυρίως των πολλών τροπολογιών που είχαν γίνει κατά τη διάρκεια της ψήφισης των νομοσχεδίων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Τόνισε μάλιστα, την αναγκαιότητα για διορθώσεις στην νομοθεσία, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν τριβές καθώς αφορούν θέματα διαδικαστικής φύσεως.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις από την πρώτη επαρχιακή σύσκεψη

Αξιολογώντας την περιφερειακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό, κατά την οποία έτυχαν ενημέρωσης οι τοπικοί φορείς για τον οδικό χάρτη για την επόμενη διετία αλλά τις βασικές διατάξεις της νέας νομοθεσίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Νουρής τόνισε πως οι πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «ξεκινήσαμε την πλήρη αξιοποίηση της καλοκαιρινής περιόδου με την πρώτη επαρχιακή σύσκεψη στη Λεμεσό, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές με τους εμπλεκόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Εκτός από την πολιτικού περιεχομένου συζήτηση που είχαν, στην οποία απάντησαν ερωτήματα που προκύπτουν για τη νομοθεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, μπήκαν στη διαδικασία της εφαρμογής με λήψη αποφάσεων σε συγκεκριμένα θέματα που αφορούν το προσωπικό, οργανογράμματα και προϋπολογισμούς.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ελπίδα πως από τον Σεπτέμβρη θα γίνουν όλα αυτά πράξη καθώς όπως σημείωσε υπάρχουν θέματα που είναι εξαιρετικά σημαντικά και πρωτόγνωρα.

«Προχωρούμε σε συνεργασία με τους συνεργάτες μας που είναι πλέον το Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας με τους οποίους έχουμε προχωρήσει στη σχετική συμφωνία θα μας πλαισιώσουν με την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη τους από την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Η σημερινή ημέρα δείχνει την ετοιμότητα του Υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει με τάχιστους ρυθμούς καθώς ο χρόνος δεν είναι καθόλου πολύς. Αντιθέτως, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το τελευταίο λεπτό που έχουμε για να πάμε ομαλά τον Μάιο του 2024 στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε ο κ. Νουρής.