Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυλοδαρμος λαρνακα

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της διαδικασίας εξέτασης από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας της υπόθεσης ξυλοδαρμού 29χρονης μητέρας από το Κογκό από 43χρονο Ελληνοκύπριο σε δρόμο κοντά στο λιμάνι της Λάρνακας. 

Συγκεκριμένα, κατά την είσοδο του κατηγορούμενου στην αίθουσα του δικαστηρίου, η παραπονούμενη φέρεται να κατευθύνθηκε προς το μέρος του, να τον έπιασε από τον γιακκά και κουνώντας το δάχτυλο της να του φώναζε στην αγγλική γλώσσα ότι το έκανε ότι έκανε επειδή είναι μαύρη και αυτός λευκός. 

Η σκηνή διαδραματίστηκε μπροστά σε ένστολους αστυνομικούς, προκαλώντας την άμεση επέμβαση τους. Η παραπονούμενη έπεσε στο έδαφος και ξέσπασε σε λυγμούς, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη η προσωρινή απομάκρυνση της από την αίθουσα. 

Το περιστατικό έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο συνήγορος υπεράσπισης, ο οποίος ανέφερε ενώπιον του δικαστή ότι ο πελάτης του δέχθηκε επίθεση κατά την είσοδο του στην αίθουσα και πως θα προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία. Υπέβαλε, μάλιστα, αίτημα διακοπής της διαδικασίας, με το επιχείρημα της κατάχρησης και παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας και του δικαιώματος του πελάτη του να τύχει δίκαιης δίκης, λόγω των δηλώσεων που έγιναν για την υπόθεση, ακόμα και από κρατικούς αξιωματούχους, αναφέροντας ως παράδειγμα την Πρόεδρο της Βουλής. 

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση στις 5 Αυγούστου για αγορεύσεις και τοποθετήσεις σε σχέση με το προδικαστικό ζήτημα που ήγειρε η υπεράσπιση. Μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους. 

Την ίδια ώρα έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, διοργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς την γυναίκα που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. 

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν στα χέρια τους διάφορα πανό και πλακάτ με συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, ενώ φώναζαν και συνθήματα αλληλεγγύης προς την νεαρή μητέρα.