Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καυσωνας

Δεν λέει να υποχωρήσει ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Κύπρο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, η οποία θα τεθεί σε ισχύ αύριο στις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η μέγιστη θερμοκρασία αύριο στο εσωτερικό αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 40 βαθμούς κελσίου.

Να αναφέρουμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες, αφού μέχρι την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε κυρίως νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 36 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Ο καιρός την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία μέχρι και την Παρασκευή, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.