Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χαράλαμπος Πετρίδης Αρχηγός Εθνικής Φρουράς

Εν αναμονή της έρευνας της Αστυνομίας καθώς και δύο άλλων ερευνών που βρίσκονται στο τελικό στάδιο σχετικά με τον τραγικό θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ που έπεσε από το ελικόπτερο κατά τη διάρκεια άσκησης, βρίσκεται το Υπουργείο Άμυνας.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο στρατόπεδο Χρίστου Σαμάρα στην Αθαλάσσα, όπου άρχισε η κατάταξη των νεοσυλλέκτων στρατιωτών της ΕΦ, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, είπε, απαντώντας σε ερώτηση πως οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται ενώ άλλες δύο έρευνες βρίσκονται προς το τελικό στάδιο. «Θα αναμένουμε τα πορίσματα και θα τοποθετηθούμε», είπε.

Οσον αφορά την κατάταξη, είπε πως αυτή έχει αρχίσει σήμερα ομαλά, σημειώνοντας πως αυτή είναι η τρίτη χρονιά που η ηλεκτρονική κατάταξη διευκολύνει τα μέγιστα.

Σήμερα κιόλας, όπως είπε ο κ. Πετρίδης, οι νεοσύλλεκτοι θα πάνε μέχρι το απόγευμα στις μονάδες τους, τονίζοντας πως η κατάταξη πλέον είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά.

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή θητεία, είναι μια εμπειρία η οποία τους δίνει τα εφόδια και είμαστε σίγουροι ότι είναι περήφανοι που υπηρετούν την ΕΦ», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός.