Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κηδεια συοπ

Με τιμή και περηφάνεια όπως αρμόζει σε ένα λεβέντη πρασινοσκούφη, πολιτεία συγγενείς και φίλοι απηύθυναν το ύστατο χαίρε στον 27χρονο Δεκανέα των καταδρομών, Παναγιώτη Γιαννιό.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Η ατμόσφαιρα βαριά, πλημμυρισμένη από πόνο και θλίψη. Ωστόσο, κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του άτυχου νέου οι παριστάμενοι ήταν ενδεδυμένοι στα λευκά.

Ο 27χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, όπως αποδείχθηκε, την περασμένη Δευτέρα, κατά την πτώση του στη θάλασσα, στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης και η ηγεσία των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι αξιωματούχοι.

«Θυμάμαι πως αρχικά δίσταζες να δώσεις εξετάσεις και να ακολουθήσεις το επάγγελμα του στρατιωτικού. Τελικά αποδείχθηκε ότι αυτό αγαπούσες πιο πολύ. Για μας από σήμερα θα είσαι ο άγγελος μας στον ουρανό που θα μας φυλάει και θα μας προστατεύει», είπε σε συγκινητικό κλίμα η αδερφή του Παναγιώτη, Μαρία Γιαννιού.

Από τη μεριά του ο Διοικητής του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων, Ταγματάρχης Κωνσταντίνος Οικονομίδης, είπε πως «περήφανος, αυτή είναι η λέξη που νιώθει ένας διοικητής, όταν έχει στη μονάδα του στελέχη σαν τον Παναγιώτη. Ήταν πράος και με προθυμότητα βοηθούσε πάντα τους συναδέλφους του. Ένα στέλεχος με αδαμάντινο ήθος, με ατσάλινο χαρακτήρα και το κυριότερο με δύναμη ψυχής».

«Είχες όνειρα, στόχους και σε περίμεναν πολλές στιγμές ακόμη να ζήσουμε. Να ξέρεις όμως ότι θα τις ζεις μέσα από τις καρδιές μας και τις σκέψεις μας. Θα είσαι μαζί μας σε όλες τις όμορφες στιγμές και στις άσχημες, το χαμόγελο σου θα είναι το στήριγμα μας», ανέφερε εκ μέρους των φίλων του Παναγιώτη, η Ελπίδα Γαβριήλ Παπαγεωργίου.

Φως στα αίτια θανάτου του 27χρονου καταδρομέα, έδωσε η νεκροτομή επί της σορού του που πραγματοποιήθηκε χθες. Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο θάνατος του 27χρονου επήλθε από βαρύτατη κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος, συνεπεία κατάγματος σπονδυλικής στήλης λόγω πτώσης από ύψος.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα, βρίσκονται σε εξέλιξη.

*Φωτογραφίες Mattpress

κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ
κηδεια συοπ