Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παναγιωτης συοπ ατυχημα εθνικη φρουρα

Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ Παναγιώτη Γιαννιού. Αποφάσισαν να παραχωρήσουν τα όργανα του αγαπημένου τους, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας που περιμένουν υπομονετικά για την εξεύρεση μοσχεύματος.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε πως «θα προσγειωθεί μια ειδική πτήση τα χαράματα περίπου στις 4:00 το πρωί και στις 5:00 θα ξεκινήσει όλο αυτό το μεγάλο χειρουργείο. Θα δοθούν οι δύο νεφροί σε συνανθρώπους μας Κύπριους ασθενείς και το ήπαρ θα πάει στην πανεπιστημιακή κλινική του Λαϊκού στην Αθήνα. Και έρχονται και τέσσερις γιατροί από το Ωνάσειο για να πάρουν την καρδία και τους πνεύμονες».

Στο μαύρο κουτί ψάχνουν απαντήσεις

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων.

Πέραν των δεκαπέντε ατόμων έχουν δώσει κατάθεση για όσα έγιναν την περασμένη Δευτέρα. Σημαντικές, ωστόσο, θεωρούνται σύμφωνα με αρμόδια πηγή οι απαντήσεις που θα ληφθούν από το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου. Αφού μέσα από αυτό θα διαπιστωθεί :

-Το ύψος και η θέση που βρισκόταν το ελικόπτερο

-Οι διάλογοι των πιλότων (αλλά και τα)

-Όσα έγιναν μετά την πτώση

«Είμαστε στο στάδιο που λαμβάνονται καταθέσεις. Όπως έχουμε πει και χθες έχει ληφθεί ένας αριθμός καταθέσεων και συνεχίζουμε σήμερα τις καταθέσεις. Έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια τα οποία επίσης θα είναι πολύ υποβοηθητικά. Οτιδήποτε υπήρξε ή υπάρχει το οποίο θα υποβοηθήσει το ανακριτικό έργο ναι έχει παραληφθεί», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Επίσης, μελετώνται οι εικόνες που καταγράφηκαν από συνεργείο που κάλυπτε την άσκηση και ίσως βοηθήσει να απαντηθούν κάποια ερωτήματα γύρω από τη μοιραία πτώση.

Στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος

Με την ολοκλήρωση των ερευνών ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική υπηρεσία για οδηγίες. Ενώ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα και ο φάκελος της υπόθεσης της ΣΥΟΠ, Νάταλυς Νεοφύτου, η οποία έχασε τη ζωή της εν ώρα καθήκοντος τον περασμένο Μάιο. Την ίδια ώρα, πίσω στο Αρχηγείο Αστυνομίας εστάλη ο φάκελος του 33χρονου Αξιωματικού Ξάνθου Κυριάκου που έχασε την ζωή του πέρσι τον Μάιο όταν αποκόπηκε το σχοινί με το οποίο επιχειρούσε να καταρριχηθεί από πλατφόρμα στο πλαίσιο άσκησης.

«Έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες αναμένεται από εβδομάδας ο φάκελος να σταλεί με συγκεκριμένες εισηγήσεις από τους ανακριτές στη Νομική Υπηρεσία. Εχει σταλεί ο φάκελος στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Από την μελέτη του φακέλου έχει διαπιστωθεί ότι θα πρέπει να ληφθούν ακόμα κάποιες ένας μικρός αριθμός καταθέσεων και αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Τα ακριβή αίτια θανάτου του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ αναμένεται να διαπιστωθούν μετά την νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο το απόγευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου Ροτσίδης Μάμμαρι η κηδεία του Παναγιώτη Γιαννιού θα τελεστεί την Κυριακή στις 17:00 από την εκκλησία του Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη. Παράκληση της οικογένειας είναι όσοι παρευρεθούν στην Εξόδιο Ακολουθία να φορούν λευκή ενδυμασία.