Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εφημερεύοντα ιατρεία

Με γεμάτη ατζέντα αρχίζει την εβδομάδα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, αφού υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα στον τομέα της υγείας.

Αρχή γίνεται ήδη από σήμερα με τους προσωπικούς ιατρούς και παιδίατρους που εργάστηκαν το πρώτο Σαββατοκύριακο στα εφημερεύοντα ιατρεία, προκειμένου να ενημερωθεί για τυχόν προβλήματα που προέκυψαν και θα πρέπει να επιλυθούν.

Η συνάντηση για τα εφημερεύοντα ιατρεία θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο συνέντευξης τύπου (11:00) για την υπογραφή συμφωνίας, ώστε να μπορούν να γίνονται και απογευματινά ιατρεία όταν υπάρχουν λίστες αναμονής. 

Στη συνέντευξη τύπου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 θα παρίστανται και εκπρόσωποι των νοσηλευτών, για σύντομη συνάντηση με τον Υπουργό της Υγείας, αναφορικά με την αυθόρμητη εξάωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρνακας.

Μια πρώτη γεύση για τις επιδόσεις του νέου θεσμού έδωσε μέσα από τον ΑΝΤ1 η Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) , Έφη Καμμιτσή.

Σημείωσε πως και οι δυο ημέρες κύλησαν χωρίς παρατράγουδα, ενώ αρκετά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Όπως είπε, στα σημαντικά «υπήρχε και συνεργασία με τις πρώτες βοήθειες και κάποια περιστατικά που έχρηζαν νοσηλείας στάλθηκαν αμέσως για εισαγωγή στα νοσηλευτήρια από τις υπηρεσίες υγείας». 

Κάνοντας μια αξιολόγηση για το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων η κ. Καμιτσή σημείωσε ότι φαίνεται τα πράγματα να κύλησαν ομαλά και χωρίς παρατράγουδα. Μάλιστα τόνισε ότι θα ζητηθούν εισηγήσεις και από τον  ΟΚΥπΥ για ενδεχόμενα κενά στην εφαρμογή του θεσμού η σημεία βελτίωσης. 


Με φόντο κάποια μεμονωμένα περιστατικά που σημειώθηκαν σύμφωνα με την κ. Καμιτσή όπου πολίτες τηλεφωνούσαν για περιστατικά που αφορούσαν παιδιά σε κέντρο υγείας για ενήλικες, συνέστησε στους πολίτες όπως ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΓεΣΥ όπου εκεί αναγράφονται αναλυτικά όλες οι πληροφορίες αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας, προς αποφυγή ταλαιπωρίας.

 
Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά αναφορικά με την λειτουργία του θεσμού.

Στο «μικροσκόπιο» τα ΤΑΕΠ

Αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη και η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Υγείας για τα προβλήματα στα Τμήματα Ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών. 

Στη σύσκεψη πέραν από τις συντεχνίες γιατρών και νοσηλευτών, θα παρευρίσκονται και οι διευθυντές των ΤΑΕΠ όλων των επαρχιών, αφού ο υπουργός θέλει να ακούσει και όσους ευρίσκονται στην πρώτη γραμμή. 

Ενώ την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για επαναξιολόγηση της κατάστασης με τον κορωνοϊό και εάν χρειάζεται να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.