Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εφημερεύοντα ιατρεία

Τις πόρτες τους σε όλη την Κύπρο για τους δικαιούχους του ΓεΣΥ άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά τα εφημερεύοντα ιατρεία. 


Χαρούμενος και περήφανος δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα μετά τη ξενάγηση και ενημέρωση του στο Κέντρο Υγείας Λατσιών. 

 Πρέπει να δώσουμε χρόνο σε αυτό τον θεσμό να δουλέψει και αν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα θα τα αντιμετωπίσουμε θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο να ενημερωθεί για αυτό το θεσμό και είμαι σίγουρος με την κατάλληλη ενημέρωση θα αγκαλιστεί από τον κόσμο μας 

Ο θεσμός όπως ξεκαθάρισε ο Υπουργός θα αξιολογείται ανά εβδομάδα, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με όλους τους γιατρούς που θα εργαστούν αυτό το Σαββατοκυρίακο για να του μεταφέρουν τυχόν προβλήματα και εισηγήσεις για βελτίωση του θεσμού. 

Καλώ τον κόσμο που έχει ανάγκη να έρχεται εδώ και να μην πηγαίνει στις πρώτες βοήθειες μιλώ πάντα όχι για σοβαρά περιστατικά + όταν απουσιάζει ο ΠΙ να έρχονται εδώ παρά να πηγαίνουν στις πρώτες βοήθειες


Τα εφημερεύοντα ιατρεία για τα παιδιά και τους ενήλικες θα στεγάζονται σε εφτά σημεία παγκύπρια και θα λειτουργούν κάθε Σάββατο από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα, ενώ τις Κυριακές και τις Δημόσιες Αργίες θα λειτουργούν από τις 15:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 19:00 το βράδυ. 

Θα εξυπηρετούν όσους πολίτες παρουσιάζουν οξεία έναρξη ανησυχητικών συμπτωμάτων, απότομο και έντονο πόνο αλλά και επιδείνωση των συμπτωμάτων σοβαρής χρόνιας ασθένειας. Όλα αυτά κατόπιν διευθέτησης τηλεφωνικού ραντεβού.
 
Οι χώροι λειτουργίας

  • Αμμόχωστος: Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (Ενήλικες και Παιδιά) 
  • Λευκωσία: Κέντρο Υγείας Λατσιών (Ενήλικες και Παιδιά) 
  • Πάφος: Γενικό Νοσοκομείο Πάφου (Ενήλικες και Παιδιά) Λάρνακα: Κέντρο Υγείας Παλαιού Νοσοκομείου (Ενήλικες) 
  • Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας (Παιδιά) 
  • Λεμεσός: Κέντρο Υγείας Λινόπετρας (Ενήλικες) 
  • Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (Παιδιά) 

Όπως δήλωσε η Νοσηλευτική Λειτουργός, Ανθούλα Παναγή

Εμείς θα κάνουμε μια αξιολόγηση του ασθενή από το τηλέφωνο εάν χρήζει να τον δούμε ή αν είναι κάτι πολύ επείγον και πρέπει να πάει στα επείγοντα εάν θα τον δούμε εμείς τότε θα ξανά ενώσουμε την γραμμή πίσω στην γραμματικό για να δοθεί ραντεβού και να τον δούμε εντός της μέρας  

Στις υπηρεσίες εφημερίας ΔΕΝ θα πραγματοποιούνται αιματολογικές αναλύσεις, ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις, αλλαγές πληγών ή συρραφή τραυμάτων. Ενώ σε καμιά περίπτωση οι ιατροί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, που ζητούν έκδοση επαναλαμβανομένων συνταγών ή και παραπεμπτικών ή ακόμη και άτομα που επισκέπτονται τα ιατρεία καθώς δεν είχαν χρόνο να επισκεφθούν το δικό τους Προσωπικό Ιατρό.