Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κρουσματα

Στα ύψη παραμένουν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1 το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν 3,600 θετικά περιστατικά με το ποσοστό θετικότητας να εκτοξεύεται στο 15%.

«Είναι πέραν των 1,500 τα οποία καταγράφονται ημερησίως. Υπάρχει αύξηση των επιμολύνσεων όμως η κατάσταση κρίνεται ως διαχειρίσιμη την παρούσα φάση καθώς ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων παραμένει σταθερός», δήλωσε ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό αυξήθηκαν σε 90, ενώ έχουν αρχίσει και πάλι οι παραπομπές ασθενών στον ιδιωτικό τομέα.

«Είναι οι ενέργειες του Υπουργείου που γίνονται έτσι ώστε στην περαιτέρω αύξηση των επιμολύνσεων να μην επωμιστεί όλο το βάρος ο ΟΚΥπΥ. Περίπου 10 ασθενείς έχουν παραπεμφθεί σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο οι οποίοι είναι θετικοί στων οι», ανέφερε ο κύριος Αθανασίου. 
Υπουργείο Υγείας και επιδημιολόγοι παρακολουθούν στενά τη διαμορφωθείσα κατάσταση, τονίζοντας ότι αν πρέπει να παρέμβουν θα το πράξουν.

O Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, είπε ότι, «εκεί όπου θα πρέπει να γίνει κάποια παρέμβαση τότε ο Υπουργός θα ζητήσει τις εισηγήσεις των μελών της ΣΕΕ».

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της Μονάδας Επιδημιολογικής επιτήρησης την εβδομάδα 25 Ιουνίου με 1η Ιουλίου εντοπίστηκαν 11,120 θετικά περιστατικά.

Την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα είχε η ηλικιακή ομάδα των 35-39 ετών και ακολουθεί η ομάδα 30-34.

Την ίδια περίοδο καταγράφηκαν και 2016 επαναλοιμώξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες συρροές κρουσμάτων παρατηρούνται και αυτή την βδομάδα μεταξύ ατόμων που συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι καθώς και μεταξύ ατόμων που παρευρέθηκαν σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις μεταξύ των οποίων γάμοι και βαπτίσεις.