Τηλεόραση Ραδιόφωνο
νοσοκομεια νοσηλειες ασθενεις

Σχεδόν δώδεκα φορές πάνω από το όριο ασφαλείας σκαρφάλωσε το ποσοστό θετικότητας στην κοινότητα, το οποίο έφθασε στο 11.62% 

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας, την περίοδο 24 με 30 Ιουνίου διενεργήθηκαν 93, 607 εξετάσεις με τα θετικά περιστατικά να είναι 10,879.
 
Αλματώδη αύξηση κατέγραψαν και οι νοσηλείες. Στα κρατικά νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 75 ασθενείς ενώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο οι νοσηλείες ήταν στις 47. Από τους 75 οι τέσσερεις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ένας εξ αυτών είναι διασωλήνομένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 

«Οι νοσηλείες καταγράφουν 60% αύξηση εντούτοις δεν υπάρχει καμία αύξηση στις βαριές νοσηλείες. Ο σκληρός δείκτης μας δίνει αισιόδοξο μήνυμα. Παρ’ όλες τις αυξήσεις δεν έχουμε βαριές νοσηλείες», ανέφερε ο επιδημιολόγος, Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης. 

Οι θάνατοι με τελική αιτία τον κορωνοϊό ανήλθαν στους 1,075 καθώς ανακοινώθηκαν άλλοι τρεις οι οποίοι αφορούν σε δύο άνδρες 75 και 87 ετών και μια γυναίκα ηλικίας 84 ετών. 

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας με τους ειδικούς να διαμηνύουν πως πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να λαμβάνουμε μέτρα. 

«Δεν χάνουμε τίποτα να φοράμε τη μάσκα μας, να πλένουμε τα χέρια μας», τόνισε ο Δρ. Βωνιάτης. 

Έξι παιδιά με κορωνοϊό στο Μακάρειο

Η έξαρση των κρουσμάτων στην κοινότητα έφερε και αύξηση των νοσηλειών στις παιδικές ηλικίες. Στο Μακάρειο Νοσοκομείο νοσηλεύονται έξι παιδιά με την ηλικία τους να κυμαίνεται κάτω των πέντε ετών. 

«Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση των εισαγωγών των παιδιών με κορωνοϊο. Είναι κάτι το οποίο το παρακολουθούμε για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση», δήλωσε ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείο, Δρ. Αβραάμ Ηλία. 

Το κύριο σύμπτωμα που παρουσιάζουν τα μικρά παιδιά είναι υψηλός πυρετός ο οποίος μπορεί να αγγίξει τους 40 βαθμούς με τη διάρκεια να είναι τρεις με τέσσερεις ημέρες.