Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας ότι τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες. 

«Καθώς οι χώρες σε όλη την Ευρώπη ήραν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ο ιός θα κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα το καλοκαίρι. Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί απλώς και μόνο επειδή οι χώρες σταμάτησαν να τον επιτηρούν. Συνεχίζει να μολύνει, συνεχίζει να μεταλλάσσεται και εξακολουθεί να σκοτώνει», δήλωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge.

Η Γηραιά Ήπειρος μετρά καθημερινά μισό εκατομμύριο κρούσματα κατά μέσο όρο, την ώρα ο αντίστοιχος αριθμός στα τέλη Μάϊου άγγιζε τις 150 χιλιάδες. Στο επίκεντρο της νέας έξαρσης βρίσκονται η Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Αυστρία καθώς επίσης και η Κύπρος, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να διαμηνύει ότι οι συστάσεις του παραμένουν σε ισχύ. 

Ο κύριος Kluge, είπε ότι, «πρέπει να συνεχίσουμε την ιχνηλάτιση του ιού, επειδή αν δεν το κάνουμε θα είμαστε τυφλοί σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετάδοσης και την εξέλιξή του. Η υψηλή ανοσία του πληθυσμού και οι επιλογές που γίνονται για να μειωθεί ο κίνδυνος για τους ηλικιωμένους παραμένουν τα κλειδιά, ώστε να μην αυξηθεί η θνησιμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας worldometers το τελευταίο 24ωρο η Γαλλία ανακοίνωσε περισσότερα από 125 χιλιάδες νέα κρούσματα, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα στην Γερμανία πλησιάζουν τις 100 χιλιάδες. Άκρως ανησυχητική η κατάσταση και στην Ιταλία όπου τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τις 86 χιλιάδες. 

«Συμβουλεύουμε τους πολίτες να χρησιμοποιούν πάντα τη μάσκα, στους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Το φθινόπωρο θεωρούμε ότι θα έχουμε επικαιροποιημένο εμβόλιο, το οποίο θα είναι αποτελεσματικό κατά όλων των παραλλαγών του κορονοϊού», είπε ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Σπεράντσα . 

Σε πολλές περιοχές της Ιταλίας από την Τοσκάνη μέχρι τη Ρώμη και την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια άρχισαν να ανοίγουν εκ νέου οι πτέρυγες των νοσοκομείων, για αποκλειστική εισαγωγή ασθενών με Covid-19.