Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φονικη πυρκαγια καλοκαιρι 2021

Ένα συγκλονιστικό βίντεο για τις πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού ετοίμασε το Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων, με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, Ανδρέα Κεττή να το δημοσιεύει στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η φονική πυρκαγιά είχε ξεσπάσει μεσημέρι Σαββάτου (03/07/2021) στον Αρακαπά και επεκτάθηκε αστραπιαία σε άλλες οκτώ κοινότητες. Πρόκειται για ένα γεγονός που σημάδευσε την Κύπρο αφού εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή που άφησε πίσω του στοίχησε τη ζωή σε τέσσερις νεαρούς εργάτες που πέθαναν στο μεροκάματο στο χωριό Οδού στη Λάρνακα.

Μαγκέντ Ναμπίλ, Μαρζούκ Σόντι, Εζάτ Σαλάμα και Σαμιέλ Μιλάντ. Αυτές ήταν οι τραγικές φιγούρες της τραγωδίας που γράφτηκε το καλοκαίρι του 2021.

Όλα άρχισαν στις 14:00 το μεσημέρι. Όταν, μια εστία φωτιάς ξεσπά σε καλαμιώνα κοντά σε κοίτη ποταμού, και επεκτείνεται σε μόλις πέντε ώρες σε οκτώ κοινότητες, προσλαμβάνοντας πρωτοφανείς διαστάσεις και με την περίμετρό της να φτάνει συνολικά τα 37 χιλιόμετρα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε μιλήσει για μια τραγωδία, πλην της περιόδου της τουρκικής εισβολής του 1974.

Η μάχη με την πύρινη λαίλαπα διήρκησε για ώρες, με τις φλόγες να αφήνουν πίσω τους στάχτες και αποκαΐδια σε μία έκταση εβδομήντα τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων περιοχών έζησαν στιγμές τρόμου, ενώ είδαν τα σπίτια τους να καίγονται μπροστά στα μάτια τους, ανήμποροι να προστατεύσουν την περιουσία τους. Κάποιοι μετράνε ακόμα τις πληγές που άφησε ο πύρινος εφιάλτης του 2021. Κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να ξεχάσουν και δεν πρόκειται να το κάνουν ποτέ.

«Έτσι για να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε», έγραψε ο κ. Κεττής στην ανάρτηση του, την οποία συνόδευσε με το σχετικό βίντεο.