Τηλεόραση Ραδιόφωνο
παναγιωτης συοπ ατυχημα εθνικη φρουρα

Απέραντη θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του 27χρονου καταδρομέα ΣΥΟΠ, Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα τραυματίστηκε κρίσιμα σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς, όταν έκανε άλμα από ελικόπτερο στη θάλασσα της Λάρας.


Ο άτυχος καταδρομέας, άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν. 


Για τις συνθήκες τραυματισμού του 27χρονου ΣΥΟΠ, είναι σε εξέλιξη δύο έρευνες. Από την Αστυνομία και την Εθνική Φρουρά, οι οποίοι προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις σε πολλά βασανιστικά ερωτήματα. 

«Η έρευνα ξεκίνησε από την πρώτη μέρα από την Αστυνομία, χθες είχαμε προβεί σε εξετάσεις όσον αφορά το συγκεκριμένο ελικόπτερο, έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενώπιον των ανακριτών, αναμένουμε να απαντηθούν κάποια ερωτήματα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας,  Χριστός Ανδρέου 

Μέσα από τις έρευνες επιδιώκεται να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος που βρισκόταν το ελικόπτερο και από το οποίο έκανε άλμα ο καταδρομέας, εάν το ελικόπτερο ήταν σταθερό ή εν κινήσει, εάν είχε την ενδεδειγμένη ταχύτητα, εάν υπήρξε ανθρώπινο λάθος και εάν ο άτυχος Παναγιώτης, έχασε τις αισθήσεις του πριν καταλήξει στη θάλασσα. 

«Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε πολλές λεπτομέρειες αν και υπάρχουν κάποια δεδομένα στα χέρια των ανακριτών, πρέπει να διασταυρωθούν και να ληφθούν όλες εκείνες οι καταθέσεις που χρειάζονται και στο τέλος της μέρας όταν ολοκληρωθεί η υπόθεση ο φάκελος θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία», σημείωσε ο κ. Ανδρέου.

Τις έρευνες αναμένεται να βοηθήσουν και τα πορίσματα της νενομισμένης νεκροτομής, καθώς και τα πλάνα που λαμβάνονταν από κινηματογραφικό συνεργείο. 


Από χθες Εθνική Φρουρά και Μάμμαρι θρηνούν τον αδόκητο χαμό, ενός άξιου στελέχους των ενόπλων δυνάμων και του Ροτσίδη Μάμμαρι 

«Ο Ροτσίδης θρηνεί μαζί του και ολόκληρη η Κύπρος για την απώλεια ενός νεαρού φιλόδοξου καταδρομέα, ο Παναγιώτης ήταν επαγγελματίας στρατιώτης και καταδρομέας και πάντα όπου υπήρχε άσκηση τους καταδρομείς και τις ειδικές δυνάμεις ο Παναγιώτης ήταν πρώτος»,  ανέφερε ο Πρόεδρος Σωματείου Ροτσίδης Μάμμαρι,  Αντρός Σαββίδης 

Η νεκροτομή θα διενεργηθεί αύριο Παρασκευή από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.