Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Γυναίκες Υπαξιωματικοί

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό για τέταρτη φορά πραγματοποίησαν συγγενείς και φίλοι των γυναικών υπαξιωματικών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά, παραδίδοντας και σχετικό ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

«Αυτή η αδικία δεν είναι τώρα που συμβαίνει έχει πάρα πολλά χρόνια που χρονολογείται και συνεχώς αποφεύγουν, και αποφεύγαν και με απειλές για αυτό οι κοπέλες δεν εμφανίζονται», δήλωσε στην κάμερα του ΑΝΤ1, συνταξιούχος Υπαξιωματικός. 

«Θα ερχόμαστε εμείς οι γονείς να διαμαρτυρόμαστε όσο κρατήσει, αλλά μας παιριπαίζουν πόσο καιρό», είπε μεταξύ άλλων, συγγενής γυναικών Υπαξιωματικών. 
Οι διαμαρτυρόμενοι καλούν την κυβέρνηση να σεβαστεί την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως μέσω της οποία διαπιστώνεται παραβίαση της αρχής της ισότητας και να καταπολεμήσει τις διακρίσεις λόγω φύλου σε βάρος των γυναικών Υπαξιωματικών. 

«Υπάρχει απόφαση της ολομέλειας του '22, η οποία λέει ξεκάθαρα ότι οι εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεων ως αρχής της ισότητας εφαρμόζονται άμεσα και ακόμα ο γενικό εισαγγελέας της δημοκρατίας δεν έχει δικαίωμα έκφρασης γνώμης αν είναι σωστή η λάθος αλλά οφείλει να συμβουλεύει το υπουργικό συμβούλιο και τους υπουργούς να την εφαρμόζουν», επισήμανε ο δικηγόρος, Γιώργος Καραπατάκης. 

Στο πλευρό των γυναικών Υπαξιωματικών και των οικογενειών τους βρέθηκαν επίσης βουλευτές και εκπρόσωποι από γυναικείες οργανώσεις.

*Φωτογραφίες: Mattpress
 

Γυναίκες Υπαξιωματικοί
Γυναίκες Υπαξιωματικοί
Γυναίκες Υπαξιωματικοί
Γυναίκες Υπαξιωματικοί
Γυναίκες Υπαξιωματικοί
Γυναίκες Υπαξιωματικοί
Γυναίκες Υπαξιωματικοί