Τηλεόραση Ραδιόφωνο

Ξεπερνά το 140% η πληρότητα στο νοσοκομείο Αθαλάσσας με τους νοσηλευτές ψυχικής υγείας να ζητούν από την πολιτεία να βρει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. 

«Δεν βλέπουμε προς το παρόν καμία λύση στο πρόβλημα υπερπληρότητας. Οι ασθενείς έχουν αυξηθεί από 147 πήγαν στους 148 σήμερα το πρωί», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέας Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον κύριο Ανδρέου τη δεδομένη στιγμή κανένας ασθενείς δεν κοιμάται στο πάτωμα ή τον καναπέ, όπως συνέβη την προηγούμενη βδομάδα. 

«Και ο λόγος είναι καθαρά γιατί έγινε μία διαχείριση όσον αφορά στις κλίνες, κάποιοι εσταλήκαν με άδεια με αποτέλεσμα να έχουν το αυτονόητο ένα κρεβάτι οι άνθρωποι να κοιμηθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Αθαλάσσας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες για τους ψυχικά πάσχοντες, παραδέχεται ο ΟΚΥΠΥ με τον εκπρόσωπο τύπου του να ανακοινώνει ότι περί τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του ο ξενώνας φιλοξενίας στο Παλιό Κέντρο Υγείας Λατσιών.

«Ώστε να φιλοξενεί άτομα με χρόνια νόσο οι οποίοι δεν χρήζουν νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας αλλά φιλοξενούνται εκεί γιατί δεν υπάρχει το υποστηρικτικό περιβάλλον για να βγουν στην κοινότητα. Οι εργασίες του έργου θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Ιουλίου και ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα η δομή αυτή θα λειτουργήσει», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σύντομα αναμένεται να ριχτούν στη μάχη και 8 κλίνες υποχρεωτικής νοσηλείας στη ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.