Τηλεόραση Ραδιόφωνο

«Καζάνι που βράζει» ο κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αθαλάσσας, το προσωπικό του οποίου κατήλθε σε δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

Καταγγέλλουν πως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε η χθεσινή νύκτα, όπου ελλέιψει κλινών, ένας ασθενής κοιμήθηκε στο πάτωμα και άλλος στον καναπέ.

Στο «Μέρα Μεσημέρι» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, Ανδρέας Ανδρέου, διερωτήθηκε κατά πόσο «περιποιεί τιμή στον οποιονδήποτε η κατάσταση αυτή. Το είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό».

Ανέφερε παράλληλα πως χθες το νοσοκομείο κατέγραψε πληρότητα 147 ασθενών, ενώ η χωρητικότητα του είναι γύρω στα 100 άτομα. 

Δήλωσε μάλιστα με νόημα ότι

Νοσοκομείο είναι μόνο στα χαρτιά

Εξέφρασε μάλιστα την έντονη αντίδραση του, καθώς όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιοι επικαλούνται αναμονή ενόψει του νοσοκομείου, κωφεύοντας ουσιαστικά στις πραγματικά δύσκολες συνθήκες που υφίσταται στο σήμερα το νοσοκομείο.

 

Στο μεταξύ, Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ ζητούν με ανακοινώσεις τους δρομολόγηση λύσεων για αποκατάσταση των τριτοκοσμικών συνθηκών που επικρατούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Εκφράζουν, επίσης, την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του προς τους νοσηλευτές και τους ασθενείς του Νοσοκομείου.

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει πως «αναδεικνύεται με τον πιο βίαιο τρόπο η ανεπάρκεια του συστήματος ψυχικής υγείας σε ότι αφορά τη υλικοτεχνική υποδομή, τη στελέχωση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Όπως σημειώνει «οι ασθενείς που εισάγονται με διάταγμα νοσηλείας στο Ψυχιατρείο, είναι άνθρωποι με αυξημένη ευαλωτότητα και αυξημένες θεραπευτικές ανάγκες, που έχουν κριθεί από τον ψυχίατρο και από το δικαστήριο ότι λόγω ψυχοπαθολογίας προσωρινά δεν είναι σε θέση να φροντίσουν τον εαυτό τους και να πάρουν αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία τους».

«Πέρα από τις αυξημένες ανάγκες για επείγουσα εντατική ψυχιατρική θεραπεία των ασθενών που εισάγονται με διάταγμα νοσηλείας, απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις ειδικές συνθήκες νοσηλείας, για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων», αναφέρει.

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξή του προς τους συναδέλφους και τους ασθενείς που εργάζονται και που νοσηλεύονται, αντίστοιχα, στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, για την ταλαιπωρία στην οποία υφίστανται με ευθύνη της πολιτείας.

Εκφράζει την ελπίδα και την προσδοκία ότι η πολιτεία θα δράσει άμεσα, δίνοντας λύσεις για αποκατάσταση των τριτοκοσμικών συνθηκών, που βιώνουν συνάδελφοι και οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.