Τηλεόραση Ραδιόφωνο
πυρκαγια κανταρα

Αναζωπύρωση της μεγάλης πυρκαγιάς στα μέτωπα κοντά στο χωριό Καντάρα και στην Ακανθού.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, λόγω της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου οι φλόγες προχωρούν προς τα δύο αυτά χωριά.

Αναφέρεται ότι ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ και ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ που βρισκόταν στην Μόρφου, σε εκδήλωση στην παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, έφυγαν εσπευσμένα για την περιοχή της αναζωπύρωσης.

Ο «έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού δήλωσε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι υπάρχει αναζωπύρωση και σε περιοχή 2,5 χλμ από το Φλαμούδι κι αυτό συνέβη μετά που τα πτητικά μέσα σταμάτησαν να ρίχνουν νερό από αέρος, λόγω και της αλλαγής της κατεύθυνσης του ανέμου.

Θα συνδράμουν και αύριο πτητικά μέσα της ΚΔ

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς θα συνδράμουν και αύριο τα τρία αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, στη μάχη θα ριχθούν δύο πτητικά μέσα από το Ισραήλ, ένα ελικόπτερο των Βάσεων και πέντε πτητικά μέσα από την Τουρκία - δύο αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα - και ένα ελικόπτερο των Βάσεων.

Σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1, ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως υπάρχει σημαντική αναζωπύρωση σε δασώδη περιοχή, η οποία επιδεινώνεται λόγω των ανέμων που επικρατούν.

«Για να κατασβηστεί η πυρκαγιά χρειάζονται επίγειες δυνάμεις καθώς δεν μπορούν μόνο τα πτητικά μέσα να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά», τόνισε ο κ. Αλεξάνδρου.

Την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να αποστείλει επίγειες δυνάμεις τόνισε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, σημειώνοντας πως ακόμα δεν έχει κατατεθεί αίτημα από τις κατοχικές αρχές.

«Θα είναι καλύτερη η κατάσταση αλλά αν δεν βελτιωθεί μέχρι το πρωί τα πράγματα θα είναι δύσκολα», σημείωσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Κέντρο κρίσεως μεταξύ χωριών Φλαμούδι - Άρδανα

Αργά το απόγευμα, και ενόψει του τερματισμού των προσπαθειών από αέρος αφού έχει βραδιάσει, ο «έπαρχος» Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τοροσλού, με γραπτή του δήλωση ζήτησε από όλους όσοι έχουν βυτιοφόρα με νερό να συγκεντρωθούν στο κέντρο κρίσεως που έχει στηθεί μεταξύ των χωριών Φλαμούδι και Άρδανα.

Ο κ. Τοροσλού είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες στα μέτωπα κοντά στο Φλαμούδι και την Ακανθού, εκεί όπου σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ υπάρχει αναζωπύρωση.

Σε σχέση με χθες τέτοια ώρα, είπε, η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Αυτά είναι τα πτητικά μέσα που έστειλε το Ισραήλ για την φωτιά στα κατεχόμενα: 

κατεχομενα
κατεχομενα
πυρκαγια κανταρα
πυρκαγια
κατεχομενα
κατεχομενα
κατεχομενα
πυρκαγια κανταρα
πυρκαγια κανταρα
πυρκαγια κανταρα
πυρκαγια κανταρα