Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος ομικρον κυπρος

Πισωγύρισμα στη μάχη με τον κορωνοϊού φοβούνται οι ειδικοί οι οποίοι έχουν θέσει εκ νέου στο μικροσκόπιο τους τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών. 


Από τη μια οι χαλαρώσεις, το τριήμερο του κατακλυσμού και από την άλλη οι νέες υποπαραλλαγές έχουν συμβάλει στην έξαρση των κρουσμάτων. 


Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ισραηλινού ομολόγου του στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διαβεβαίωσε πως στο Υπουργείο δεν υπάρχει εφησυχασμός. 
«Η Κύπρος λαμβάνει όλα τα μέτρα όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν εφησυχάζει, το Υπουργείο Υγείας μελετά τα δεδομένα καθημερινά και αν πρέπει να λάβουμε μέτρα, θα τα λάβουμε», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας. 


Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα υπενθυμίζοντας στους πολίτες τα μέτρα ατομικής υγιεινής καθώς οι υποπαραλλαγές 4 και 5 δεν αντιμετωπίζονται πλήρως από την φυσική ανοσία λόγω νόσησης ή την ανοσία από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. 


«Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Εάν εγώ δουλεύω με πάρα πολύ κόσμο και είμαι συνεχώς σε στενή επαφή με ανθρώπους είναι λογικό ότι πρέπει να βάζω τη μάσκα μου άσχετα αν δεν με υποχρεώνει το κράτος, ανέφερε με τη σειρά της η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμοξιολογίας, Δρ Μαρία Κολιού.  


Αναμενόμενη και λογική είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ο οποίος καθησυχάζει. 


«Κατ’ αναλογία είχαμε και μια αύξηση στον αριθμό των νοσηλευομένων, αυτή την στιγμή είμαστε στους 42 νοσηλευόμενους ευτυχώς μόνο ο ένας είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παρατηρούμε μία αύξηση στα ιατρεία της βραχείας νοσηλείας τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου. 

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανιχνεύτηκαν 1280 κρούσματα ενώ από τα στοιχεία διαφάνηκε πως σχεδόν ένας στους δέκα ο οποίος μεταβαίνει για εξέταση εντοπίζεται θετικός στον κορωνοϊό.