Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κορωνοιος κυπρος κρουσματα

Αλματώδη αύξηση κατέγραψε το ποσοστό θετικότητας των κρουσμάτων κορωνοϊού. 


Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την περίοδο 10-16 Ιουνίου εντοπίστηκαν 3,470 θετικά περιστατικά μέσα από 53.416 εξετάσεις, με το ποσοστό θετικότητας να σκαρφαλώνει στο 6,5%. 


Προβληματισμό για την αύξηση των κρουσμάτων εξέφρασε μετά το πέρας της συνάντησης με την Ευρωπαία Επίτροπο Υγείας ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, με την Ευρωπαία Επίτροπο να τονίζει ότι η πανδημία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. 


«Όταν έχουμε αύξηση πρέπει να ανησυχούμε αλλά όπως συζητήσαμε και με την Επίτροπο πρέπει όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα προστασίας  γιατί το covid είναι εδώ, ο κορωνοϊός θα είναι δυστυχώς και τους επόμενους μήνες μαζί μας και από εμάς εξαρτάται να προστατεύσουμε τον εαυτό μας», δήλωσε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα. 

«Συνεχίζει η πανδημία να βρίσκεται ανάμεσα μας και ο κορωνοϊός να βρίσκεται ανάμεσα μας με αύξηση περιστατικών σε αρκετά κράτη μέλη», είπε η Ευρωπαία Επίτροπος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε δύο θανάτους την ώρα που στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 34 ασθενείς εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση. 

*Της Μαίρης Αυξεντίου