Τηλεόραση Ραδιόφωνο
στεφη δρακου υπουργος δικαιοσυνης

Την Τετάρτη θα αποφασίσει η Υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου αν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Ανώτερος Αξιωματικός της Αστυνομίας, στον οποίο προσάπτει κατηγορίες η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους.

Όπως γνωστοποίησε η Υπουργός Δικαιοσύνης χθες το βράδυ ενημέρωσε τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο. Ο Αξιωματικός ζήτησε και έλαβε χρόνο μέχρι την Τετάρτη για να απαντήσει.

Φιλοξενούμενη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», η κ. Δράκου, υπεραμύνθηκε της απόφασης της για να δώσει διορία στον Ανώτερο Αξιωματικό Αστυνομίας για να δώσει τη δίκη του εκδοχή σχετικά με την υπόθεση.

«Κάλεσα τον ελεγχόμενο στο Υπουργείο, τον ενημέρωσα σχετικά και του δήλωσα την πρόθεση μου να τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζήτησε χρόνο για να απαντήσει που είναι δικαίωμα του με βάση τις φυσικές αρχές της δικαιοσύνης και του έδωσα», ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης.

Διευκρίνισε πως δεν είναι ειλημμένη η απόφαση αν μπει σε διαθεσιμότητα ο Αξιωματικός, τονίζοντας πως θα ακούσει τι έχει να πει ο ελεγχόμενος πριν καταλήξει στην τελική της απόφαση.

Την ίδια ώρα, επισήμανε πως «αν χρειαστώ νομική συμβουλή θα επικοινωνήσω με τον Γενικό Εισαγγελέα και θα ζητήσω τη γνωμάτευση του», είπε η κ. Δράκου.

«Ξεκίνησε μια ποινική διαδικασία, πρέπει να τη σεβαστούμε. Διορίστηκε ένας ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής, να τον αφήσουμε να ολοκληρώσει το έργο του και να ακούσουμε τα πορίσματα», καταληκτικά η Υπουργός Δικαιοσύνης.