Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αννα αριστοτελους

Διορία μέχρι την Τετάρτη πήρε ο Ανώτερος Αξιωματικός για να απαντήσει στις καταγγελίες που του προσαπτεί η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. 

Μετά από την καταγγελία που υπέβαλαν σήμερα η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών κα Άννα Αριστοτέλους και η Ανώτερη Λειτουργός Τμήματος Φυλακών κα Αθηνά Δημητρίου,  και τον διορισμό εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας του κ. Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, η Υπουργός Δικαιοσύνης, ενεργώντας στη βάση των σχετικών Κανονισμών, ενημέρωσε προσωπικά τον Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντάς του το δικαίωμα να τοποθετηθεί πριν από την λήψη της τελικής απόφασης της, ως προνοούν οι αρχές της φυσικής δικαιοσύνης και η νομολογία.

Ο Ανώτερος Αξιωματικός ζήτησε και του δόθηκε χρόνος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους προτού απαντήσει.

Υπενθυμίζεται, πως η καταγγελία της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών έφτασε σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, Γιώργο Σαββίδη ο οποίος ανακοίνωσε τον διορισμό του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη ως ποινικού ανακριτή για την υπόθεση.

Η επιστολή των δικηγόρων της διευθύντριας των φυλακών Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου προς τον Γενικό Εισαγγελέα κατήγγειλλε τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας ότι αντάλλασσε μηνύματα από το προσωπικό του κινητό με βαρυποινίτη, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών. 

Οι δικηγόροι Γεώργιος Τριανταφυλλίδης και Πάμπος Ιωαννίδης ζητούσαν όπως ο ανώτερος αξιωματικός τεθεί αμέσως σε διαθεσιμότητα και διοριστεί ανεξάρτητος ανακριτής. Αναφέρθηκαν σε «μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς, εφόσον ανώτατο στέλεχος της Αστυνομίας παρουσιάζεται να έχει χρησιμοποιήσει παράνομα και αθέμιτα μέσα για να προκαλέσει ηθική και επαγγελματική βλάβη στις πελάτιδες τους, επιχειρώντας να εισβάλει στην προσωπική τους ζωή με τη βοήθεια κατάδικου βαρυποινίτη».